Kikapcs

A nap cukisága: száz festett vándorkövecske indult útjára Szegeden

Úgynevezett kavicsvadászat indult el Szegeden! A móka lényege, hogy április 30-án, múlt hét pénteken délelőtt indított útjára az Eközben Szegeden blog csapata száz darab festett vándorkavicsot a Szeged kövei projektjük keretében, és arra kérik a város lakóit, hogy keressék meg a köveket, vigyék tovább őket, vagy indítsanak saját vándorkövet.

„Amikor megalakultunk azzal, hogy úgy döntöttünk, elindítjuk a blogot, az volt a célunk, hogy létrejöjjön valami új városi gyakorlat, ami reflektál a városra mint mindennapi térre. Ezzel a játékkal ugyanez a vállalás indul el egy másik úton, egy másik kicsi, és kedves úton” – összegzi a Szeged kövei vállalását Veszprémi Szilveszter, az Eközben Szegeden alapítója.

AZ ÖTLET SZÉKESFEHÉRVÁRRÓL INDULT

A városban elrejtett színes vándorkövekkel való játék ötletét egy székesfehérvári projekt, a Köves/s/ Fehérvár adta, akikkel a csoport elmúlt hetekben folyamatosan egyeztettek, tapasztalatokat cseréltek, ugyanakkor az Eközben Szegeden blog írói izgalmas metaforának látják a történetben a szegedi vár történetét, amivel más, helyibb tudott lenni az ő projektjük. A hagyomány szerint a Nagyárvíz utáni újraépítésben kövenként bontották le a várat, hogy abból egy új város épüljön fel, úgy gondolják, hogy a vándorkövek ugyanazok a kövek lehetnek ma.

TELE POZITÍV VISSZAJELZÉSSEL

“Már ez az első néhány nap tele volt pozitív visszajelzéssel. Már pénteken érkeztek képek megtalált kövekről, sőt, aznap reggel elindultak az első már városlakók által készített kövek is, és úgy érezzük, mindenki érti ennek a projektnek a kedvességét. A velünk a beharangozásban együttműködő városi fotósok, tartalomgyártók, így az easy.szeged, it_so_szeged, vagy a szegedem Instagram oldal vagy a Rejtett Szeged – Ez is szeged Facebook oldal tartalomkészítői is arról a kedves rácsodálkozásról beszélnek, hogy lehet ilyet is” – összegzi az eddigieket Veszprémi.

KAVICSVADÁSZATRA FEL!

Tehát, kavicsvadászatra fel! Ha szeretnél részt venni a mókában eláruljuk, hogy háromféleképpen is megteheted azt: részt vehetsz keresőként, hordozóként, aki máshová rejti a köveket, és alkotóként, aki új köveket készít. Bővebb infó itt.

Köveket, kavicsokat, ecseteket, festékeket elő! Pénteken útjára indítunk száz vándorló kavicsot városszerte, találd meg őket, vidd tovább, és készíts újakat! Mutatjuk, hogyan: #szegedkövei

Közzétette: Eközben Szegeden – 2021. április 27., kedd

Fotók: Kiss Ferenc Mátyás

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb