Gasztro

Egy veszprémi étterem azt akarja, hogy a védettségi igazolvány nélküliek más színű tálcáról egyenek

Hűséges MOL-PICK Szeged drukkerként, meccs közben párszor éreztük már úgy, hogy a veszprémieknél elgurult a gyógyszer, most újra ránk tört a dolog. Egy veszprémi étterem azt kéri vendégeitől, hogy a védettségi igazolvány nélküliek más színű tálcáról egyenek. Az ötletből ordas nagy balhé lett, a vendéglátóhely Facebook posztjához eddig 4700, többségében dühös hangulatjel és 3500 hozzászólás érkezett, a rengeteg anyázás közepette több kommentelő a sárga csillagot emlegette.

Az étterem ötlete egyszerű:

  • a védettek, azaz a barna tálcások az étteremben és a teraszon is étkezhetnek,
  • ezzel szemben a nem védettek, vagyis a fehér tálcások a teraszon ehetnek,
  • elvitelre mindkét csoport kérhet ételt. 

Szóval, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők barna tálcát használnának, a nem védettek pedig fehéret. Ha végig böngésznéd a komment-cunamit (jobb, mint a hétvégi Jiri Prochazka – Dominick Reyes UFC meccs), kattints IDE, szórakoztató.  

Visszatérve a szegedi-veszprémi viszonyításra, csak finoman jeleznénk: mifelénk volt olyan halászcsárda, aki azért nem nyitotta meg a belső terét, hogy ne érezzék magukat kellemetlenül azok, akik még nem rendelkeznek védettségi kártyával.

Szeged – Veszprém, 1:0.

P.S.: egyébként csípjük a veszprémieket, csak poénból csipkelődtünk a cikk elején. Na jó, Pick-MKB bajnoki meccs közben egy kicsivel kevésbé csípjük őket, előtte és utána viszont teljes a barátság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb