Mindenmás

Napi pakk: napsütéssel köszönt ránk a kedd, ma van a Csillagok háborúja nap

Napsütéssel köszönt ránk a kedd, csak olykor zavarhatja meg egy – egy erősebb széllökés a közérzetünket. A Csillagok háborúja rajongói ma ünneplik összetartozásukat, Kolumbusz Kristóf ezen a napon fedezte fel Jamaicát, és 92 éve született Audrey Hepburn. Ne feledd, az erő és a Szeged365 legyen veled!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Mónika, Flórián, Antónia, Bulcsú, László, Amália és Pelágiusz nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 10 éve, 2011 óta ez a nap a Star Wars Day – Csillagok háborúja nap. “May the 4th be with you!” A Csillagok háborúja filmek rajongói ezen a napon fejezik ki tiszteletüket az alkotók felé és ünneplik meg összetartozásukat. A filmben elhangzó “May the force be with you” (Az erő legyen veled) mondat eleje angolul nagyon hasonlóan hangzik, mint a “May the 4th”, ami május negyedikét jelent, így esett a választás erre a napra.
Fotó: moszkvater.com
  • 96 éve, 1925 – ben megszületett Buzánszky Jenő labdarúgó, edző, az Aranycsapat hátvédje, sportvezető, a Nemzet Sportolója.
  • 92 éve, 1929 – ben megszületett Audrey Hepburn, angol–holland származású Oscar-díjas színésznő.
Fotó: magyarhirlap.hu
  • Ma 81 éves Robin Cook, amerikai orvos és író, aki közegészségügyi és orvosi témájú krimiket ír. (Kóma, Láz)
  • 527 éve, 1494 – ben Kolumbusz Kristóf második expedícióján felfedezte Jamaicát, és elnevezte Santa Gloria szigetnek.
  • 42 éve, 1979 – ben Margaret Thatcher, az első női brit miniszterelnök megalakította konzervatív kormányát.
Fotó: wmn.hu
  • 1541. május 4-én kezdődött Buda ostroma és augusztus 21. között tartott.
  • 1989. május 4-én a Kennedy Űrközpont 39. indítóállásról indult útra a Magellan űrszonda.Célégitest: a Vénusz. több mint négy évig gyűjtött adatokat a Vénuszról.

NAPSÜTÉS VÁR MA RÁNK SZEGEDEN

Végre tartósan napsütéses lesz az idő Szegeden, viszont olykor erős délies szélre is számíthatunk. A hajnal még igazán hűvös lehet, 3-5 fokot mérhetünk csupán, majd délutánra már 17-22 fokig melegszik a levegő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb