Közélet

Jöhet az újabb Pfizer-nap? Megszólalt Gulyás Gergely

Ha lesz eloltható vakcina, akkor azt szeretnénk, hogy legyenek még hasonló lehetőségek, mint amilyen a múlt heti Pfizer-kampány volt – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az InfoRádiónak adott interjújában. Hozzátette, a veszélyhelyzetet még valószínűleg 5 millió beoltott felett is fent kell tartani.

INKÁBB BEOLTANAK MINDENKIT ÚJRA, MINT HOGY AZ ŐSSZEL ÚJABB ZÁRÁSRA LEGYEN SZÜKSÉG

A miniszter szerint nagy kérdés az, hogy a vakcinák meddig védenek, ezért a kormány hosszú távú vakcinagazdálkodási stratégiát tárgyal a következő hetekben. A koronavírus azért térhet vissza, mert a védettség megszűnik, de nem tudjuk, ez mikor valósulhat meg. “Akár szeptember-októberben bekövetkezhet azoknak a védettségének az elvesztése, akiket az elsők között oltottunk be a tavalyi év végén, ez a legrosszabb forgatókönyv, amivel számolunk. Nem tudjuk, hogy ez így lesz-e, mert nem tudjuk, meddig tart a védettség, de számolunk ezzel, ezért szükséges a vakcinagazdálkodási stratégia, hogy újra oltani tudjunk, ha kell, és ne kelljen újra a lezárásokhoz folyamodni” – közölte Gulyás.

JÖHET EGY ÚJABB PFIZER-NAP

“Ha lesz eloltható vakcina, akkor azt szeretnénk, hogy legyenek még hasonló lehetőségek, mint amilyen a múlt heti Pfizer-kampány volt” – monda Gulyás arra a kérdésre, hogy lesz-e még olyan felszabadítás az oltások tekintetében, mint a Pfizer esetében. Nyitottak vagyunk erre – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: check this
'Fel a tetejéhez' gomb