KikapcsVideo365

Lovas színház, fürdő, mini Magyarország: izgalmas programokkal indul be az élet Mórahalmon

Parádés lovasbemutatóval vette kezdetét ma délután a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház új évadának ismertetője, ahol Pintér Tibor Tenya, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója és társulata lenyűgöző előadást tartott az egybegyűlteknek. Az eseményen nemcsak a teátrum idei programja mutatkozott be, hanem a homokhátsági kisváros polgármestere, Nógrádi Zoltán beavatta a sajtó képviselőit abba, milyen fejlesztések zajlottak a Szeged melletti településen a bezárások ideje alatt, és most, az újranyitást követően milyen változatos programokkal és lehetőségekkel várják a hozzájuk érkező vendégeket.

MÓRAHALOM A BEZÁRÁSOK ALATT IS AZON DOLGOZOTT, HOGY A MEGFELELŐ PILLANATBAN KÉSZEN ÁLLJON A NYITÁSRA

Mórahalom az utóbbi egy évben tapasztalt rendkívüli élethelyzet alatt számos ponton megújult és mindvégig azon dolgozott, hogy a megfelelő pillanatban készen álljon a nyitásra. Az utóbbi hónapokban arra készültek az intézmények, turisztikai szolgáltatók, hogy fogadhassák vendégeiket és az újranyitásra a korábbinál is jobb körülmények között kerüljön sor.

JÚNIUS 12 – ÉN MEGÚJULT KÜLSŐVEL ÉS A KOR SZÍNHÁZI ELVÁRÁSAIHOZ IGAZÍTOTT TECHNIKAI TARTALOMMAL NYITJA MEG KAPUIT A PATKÓ LOVAS ÉS SZABADTÉRI SZÍNHÁZ

A mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház a 7. lovas színházi és az 5. szabadtéri színházi évadát indítja útjára, 2021. június 12-én. A sokszínű nyári kavalkád, az egész család számára szórakoztató élményt nyújtó változatos színházi és koncert repertoárjával egy a térségben egyedülálló szabadtéri népszínházként fogadja látogatóit. A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház technikai hátterét illetően nagyot lépett előre. A szabadtéri színházi előadások mindegyike egy vadonatúj nézőtéren és egy szintén megújult színpadon mutatkozik be a nyár folyamán. A „black box” kialakítású színpad, s a vele szemben lépcsőzetesen emelkedő lelátórendszer egyszerre szolgálja ki a néző kényelmi ízlését és az alkotók színházi igényeit. A lovardába megálmodott beruházás lehetővé teszi, hogy az élmény még kellemesebb és élvezhetőbb legyen a koncertek, musicalek és táncelőadások közben.

VÁLTOZATOS PROGRAMOKKAL VÁRJA A LOVAS SZÍNHÁZ A KÖZÖNSÉGET

A cirkusz és a show, a tánc és a zene, a musical, valamint a lovas színház olyan kiemelkedő produkcióit szedték a szervezők egy csokorba, mint a Valahol Európában (musical), A Tenkes kapitánya (táncjáték), az Osztrigás Mici (zenés komédia), a Budapest Bár koncert, Zorán koncert, Nikola Tesla – Végtelen energia (musical), My Land (újcirkuszi előadás), Szilaj (musical), Csárdáskirálynő (operett), Marica grófnő (operett), Rózsa Sándor, az alföldi betyár (musical), Rómeó és Júlia (koncert változat), Szent László, a lovagkirály (népi rockopera), valamint az Aladdin (családi musical).

TENYA SZERINT AZ IDEI ÉVAD EGYIK LEGÜTŐSEBB ELŐADÁSÁNAK A SZENT LÁSZLÓ, A LOVAGKIRÁLY ÍGÉRKEZIK

“Olyan darabokat veszünk elő, melyeket lóhátra lehet alkalmazni, még az Aladdint is kiválóan, itt nem biztos, hogy a főhős szőnyegen fog menekülni, hanem egy arab telivéren. Az Ali baba és a negyven rabló kapcsán nem nehéz kitalálni, hogy ebbe a darabba is, hogy szőjük bele a lovat, és még milyen állatok jelennek meg, de ez legyen meglepetés” – mondta el Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, aki azt is elárulta, az ő személyes kedvence sokáig a Honfoglalás című előadás volt, most viszont nagy favorittá lépett elő a hamarosan bemutatásra kerülő Szent László, a lovagkirály, ami Tenya szerint az egyik legütősebb műsor lesz a repertoárban.

TELJES KAPACITÁSSAL ÉS EXTRA SZOLGÁLTATÁSOKKAL ÜZEMEL A FÜRDŐ IS MÓRAHALMON

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő egy teljesen új, prémium szolgáltatásokat nyújtó részleggel bővült. A szabadidős létesítmény április 30-án nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, ahol nemcsak a szabadtéren strandolhatnak a vendégek, hanem a fedett részlegek is igénybe vehetőek. A Csendes Wellness Prémium Spa Area megteremtésével egy olyan exkluzív szolgáltatás jött létre, ami új szintre emeli a szaunázás élményét. A finn borovi fenyő szauna 40 fős befogadóképességével az ország egyik legnagyobb és legkülönlegesebb szaunái közé tartozik. Az óriásszaunán kívül infraszauna, udvari csobbanó dézsával rendelkező orosz szauna, trópusi élményzuhany, jacuzzi medence és jégkása kút várja a vendégeket. A modern, egyedi színvilág mellett kellemes hangulatvilágítás és függönnyel szeparált pihenő területek segítik elő a teljes ellazulást. Sőt, a fürdőben az egyéni szaunahasználat mellett professzionális szaunamesterek heti rendszerességgel tartanak szeánszokat a kikapcsolódni vágyóknak.

MEGÚJULT AZ EZER ÉV PARKJA IS MÓRAHALMON, MINDEN IGAZOLVÁNNYAL RENDELKEZŐ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ INGYENESEN MEHET BE

Gazdag szabadtéri programot ígér a megújult Ezer Év Parkja is, mely történelmünk gazdagságát igyekszik 1:25-ös méretarányú makettek formájában bemutatni. A látogatókat komplett vagy tematikus szakvezetésekkel, beltéri tárlatvezetéssel, témavezető füzetekkel és kvízekkel, korhű ruhákba beöltözéssel, csapatépítővel, szituációs játékokkal, kihelyezett tanórákkal és számos egyéb múzeumpedagógiai szolgáltatással várják. Sőt, a park ebben az évben ingyenes belépést tesz lehetővé minden igazolvánnyal rendelkező egészségügyi dolgozó számára.

Fotó: ezerevparkja.hu

NÉZD MEG AZ ESEMÉNYRŐL KÉSZÍTETT VIDEÓRIPORTUNKAT IS

A helyszínen járva Magyar Andor operatőr kollégánkkal mikrofonvégre kaptuk Pintér Tibort, a Nemzeti Lovas Színház igazgatóját és a társulat tagjait, akik beavattak minket abba, hogyan készültek az idei produkciókra, valamint megszólalt Berta Zsolt, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő marketing igazgatója és bepillanthattok a megújult uszoda falai közé is.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb