Közélet

Galgóczi Ágnes: Jövő héten nyílik meg az időpontfoglalás a 16-18 év közöttieknek

Péntek éjfélig várják a regisztrációjukat, jövő héten pedig megnyitják az online időpontfoglalást a 16-18 év köztiek számára – jelentette be Galgóczi Ágnes, az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a sajtótájékoztató elején ismertette a csütörtök reggel megjelent járványadatokat. Kifejtette, hogy 12726 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az utóbbi egy hétben ,ez 30 százalékkal kevesebb, mint amit a múlt héten regisztráltak. Területi megoszlást nézve Pest megyében az új fertőzöttek 13,5, Budapesten pedig 12,5 százalékát regisztrálták – közölte. 

A MAI NAPON 64800 MODERNA-VAKCINA ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA

Ismertette továbbá, hogy már több, mint 4,7 millióan regisztráltak az oltásra, hozzátéve, hogy a Szputnyik V-re, AstraZenecára és Sinopharmra most is lehet online időpontot foglalni. Galgóczi Ágnes azt is közölte, hogy a mai napon 64800 Moderna-vakcina érkezik Magyarországra. Ebből a szállítmányból egyrészt szociális intézmények is kapnak majd, a többi pedig második körös oltásokra és a háziorvosokhoz kerül – közölte. Emlékeztetett arra is, hogy az oltóbuszokon most már a Janssen-vakcinával is oltanak, később pedig a háziorvosok is fognak kapni belőle. Galgóczi Ágnes azt is felidézte, hogy nemrég megnyitották a 16-18 évesek oltási regisztrációját, nekik péntek éjfélig van lehetőségük regisztrálni. Ők a jövő héten tudnak időpontot foglalni.

RENDŐRSÉGI INTÉZKEDÉSEK

A rendőrök 482 ember ellen intézkedtek a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt szerdán – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Gál Kristóf hozzátette: 477-en a közterületeken, ketten a tömegközlekedési járművön vagy a megállóban, hárman pedig egyéb, a rendeletben előírt zárt helyen nem viselték a védőeszközt.

86-AN SZEGTÉK MEG A KIJÁRÁSI TILALMAT

Az éjfél és reggel 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalom megszegése miatt 86-szor intézkedtek, 25 Magyarországon átutazó ember ellen pedig azért, mert nem tartották be a rájuk vonatkozó rendelkezéseket – mondta. Hatósági házi karanténban 24 902 ember van, közülük 1492-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást – ismertette a szóvivő

Forrás: MTI, index.hu

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb