Mindenmás

Napi pakk: jön az eső, de jó hír, hogy ma kinyitja kapuit a Tiszavirág és a Városi Sportuszoda is

Mozgalmas péntek elé nézünk Szegeden, hiszen az esős idő ellenére végre úgy várhatjuk a hétvégét, hogy számos program lehetőséggel kecsegtet mindenkit a Napfény városa. Az elmúlt hetek nyitásait követően sok más szabadidős létesítmény után ma végre kinyitja kapuit a Tiszavirág és a Városi Sportuszoda is! Úgyhogy, ha van már védettségi igazolványod, ne habozz túl sokat, csobbanj egyet a medencékben, s amíg te lubickolsz, mi elhozzuk Neked a legfrissebb híreket!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Gizella, Szaniszló, Dalma, Napóleon, Bendegúz és Germán nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 245 éve, 1776 – ban megszületett Berzsenyi Dániel költő, táblabíró, “a niklai remete” (A közelítő tél, Horatiushoz).
  • 188 éve, 1833 – ban megszületett Johannes Brahms zeneszerző, a romantika kimagasló alakja.
  • 102 éve, 1919 – ben megszületett Eva Perón (“Evita”) argentín politikai vezető.
  • 71 éve, 1950 – ben megnyitották a Ferihegyi Repülőteret, a mai Liszt Ferenc Repülőtér elődjét.
  • 21 éve, 2000 – ben Vlagyimir Putyin letette hivatali esküjét Oroszországban.
  • 97 éve, 1924 – ben megkezdődött a nyolcadik újkori Nyári Olimpia Párizsban.
  • 38 éve, 1983 – ban meghalt Romhányi József, “a rímhányó” író, költő (Frédi és Béni magyar szöveg, Kérem a következőt! ), érdemes művész.

MA IS KITART A HIDEGFRONTI HATÁS SZEGEDEN

Nem szabadulunk: ma újabb hidegfront érkezik Szegedre, természetesen széllel és sok esővel, úgyhogy nem sokat láthatjuk holnap a napot. Hajnalban 9-11 fokot mérhetünk, majd délutánra már kicsit enyhül az időjárás, viszont csak 15-16 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

A SZEGEDI KORTÁRS BALETT TÁRSULATÁVAL MÁJUS 7 – ÉN STARTOL A BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK

Új időpontban, május 7. és 24. között ingyenes streamkoncertekkel, ősbemutatókkal, Európa neves hangversenytermeiből közvetített produkciókkal, vagyis online várja a közönséget a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek. Az esemény nyitó előadása a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Filharmonikusok közös estje lesz.

MA NYITNAK AZ USZODÁK SZEGEDEN

A sportlétesítmények a védelmi intézkedések lépcsőzetes nyitásának következő fokozataként négymillió oltott után nyithatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkező lakosság számára – olvasható a Szegedi Sport és Fürdők hivatalos oldalán.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb