Kikapcs

Nem maradunk programok nélkül: jön a Bárka Régiségvásár és a várva-várt mini Hídivásár!

A Bárka Kézművesmajális után sem maradunk dzsembori nélkül a szegedi Fokán, ugyanis már most hétvégén (8-án és 9-én) jön a Bárka Régiségvásár, majd a következő héten (15-én és 16-án) a várva-várt mini Hídivásár! A programokról pedig Mocselini Rudolf, a kézműves dzsemborik szervezője mesélt nekünk.

Mielőtt azonban rátérünk a jövőre, pillantsunk vissza a múltba, hiszen azért rákérzetünk a szervezőnél, hogy hogyan telt a Kézművesmajális a Fokán?

“Azt hiszem, hogy nem panaszkodhatunk, a szombati nap nagyon jól sikerült, sokan látogattak ki. Egy igazán jó kis majálisi, sétás szabadidő-eltöltés volt. A vasárnap azért kicsit csendesebbre sikerült, de ez érthető, Anyák-napja volt, zömében otthon ünnepeltek a szegediek” – mesélte a tavasz első igazi dzsemborijának élményeit a szervező, de azért fotóriporton keresztül is megmutatjuk:

JÖN A BÁRKA RÉGISÉGVÁSÁR AZ ANTIK TÁRGYAK KEDVELŐINEK

Tehát, letudtuk a majálist, de azért nincs megállás, hiszen jön a Bárka Régiségvásár az igazi antik tárgyak szerelmeseinek. Mocselini Rudolf erről is megosztott velünk pár titkot, elmondta, hogy egy kicsit nehezebb és izgalmasabb feladat elé néznek ezzel.

“Az alap profilunk inkább a kézművesvásár, mint a régiség, tehát ezt még be kell járatni. Tavaly ősszel kezdtük el és volt 1-2 alkalom, amikor megtartottuk, de az idei kezdés az erősebb lesz: az ország több pontjáról érkeznek majd régiségkereskedők. Azt gondolom, hogy elég nagy és színes lesz a választék ahhoz, hogy mindenki kedvére alkudozhasson” – emelte ki a főszervező és hozzátette, hogy azok számára is izgalmas lehet a vásár, akik nem terveznek költekezni, hiszen az antik bútorok mellett, régi bakelitlemezeket, okiratokat, festményeket és egyéb izgi tárgyakat is lehet majd találni a helyszínen.

LESZ HÍDIVÁSÁR IS, IGAZ, CSAK KICSIBEN

Az ezt követő hétvégén, 15-én és 16-án már mini Hídivásárt szerveznek a Fokára. Minezt azért, mert a nagy rendezvény ugyan elmarad, viszont a szervező elmondása szerint szeretnék azért valamilyen formában ezt is fenntartani Szegeden.

“Mivel elmarad a Hídivásár, ezért úgy gondoltuk, hogy egy kicsit megpróbáljuk pótolni ennek a hiányát. Nyilván nem lesz olyan nagy a kínálat, mint az eredeti rendezvényen, mert azon közel 200 kiállító szokott részt venni, de most arra próbáljuk kiélezni a figyelmet, hogy azok a kiállítók érkezzenek meg a Bárka Kézműveskikötőnkbe, akik a Hídivásáron szoktak csak megjelenni itt Szegeden” – hangsúlyozta Mocselini Rudolf és azt is kiemelte, hogy már vannak jelentkezők, tehát aki a régi Hídivásár hangulatára vágyik, az biztosan megtalálja majd ott.

A főszervezővel készített teljes interjút itt tudod meghallgatni:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb