Kikapcs

Visszafogott érdeklődéssel, de annál nagyobb lendülettel nyitott ki tegnap a Belvárosi Mozi

Visszafogott érdeklődéssel, de annál nagyobb lendülettel nyitott ki tegnap a Belvárosi Mozi Szegeden, nyilatkozta számunkra Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény – és Médiaközpont ügyvezetője, mely az intézmény üzemeltetéséért is felelős.

KÉT OKRA VEZETHETŐ VISSZA A SZOLID LÁTOGATÓSZÁM

“Viszonylag szolid látogatószámot hozott a Belvárosi Mozi első napja. Örültünk, hogy meg tudtunk nyitni” – fogalmazott az igazgató, aki a visszafogott csütörtököt több okra vezeti vissza: egyrészt, a nagy forgalmazók még nem jöttek ki az idei blockbusterek-kel, másrészt pedig az elsődleges célközönségnek számító fiatalok között kevés a védettségi igazolvánnyal rendelkező.

JÓ PÁR NAGY DURRANÁS ÉRKEZIK A JÖVŐ HÉTEN A MOZIVÁSZONRA

A dolognak van egy abszolút pozitív oldala is, mint ahogy Jávorszky Iván elmondta, alapból 2 széket hagynak ki a nem egy társaságban lévők között, így például a nagyteremben nagyobb biztonságban lehet filmezni. Mint mondta, a jövő héten jó pár nagy durranás érkezik az évszázados szegedi mozi vásznára, több Oscar-díjas filmet is be fognak mutatni a Vaszy Viktor téren.

ORSZÁGOSAN KEVESEN ÜLTEK BE A MOZIKBA AZ ÚJRANYITÁST KÖVETŐEN

A nyitás utáni hétvégén összesen 496 mozijegyet vásároltak Magyarországon − derül ki a Filmforgalmazók Egyesületének összesítéséből. A hazai bevételi toplista élére mindössze 108 eladott jeggyel a Boszorkányok című film került. A hétvége ezüstérmese egy animációs film, a Trollok a világ körül, 78 nézővel. A harmadik helyet – 83 nézővel – a Scooby foglalta el. A hétvégén összesen 12 filmet vetítettek, amelyekből csak a Gyilkos szerepben című film debütált. A svéd thrillerre mindössze 48-an váltottak jegyet, amivel a negyedik legnagyobb bevételt produkálta, olvasható az Index cikkében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb