Közélet

Kásler Miklós: megkezdődött az oltások védőhatásának országos vizsgálata

Elkezdődött az oltások védőhatásának átfogó vizsgálata hazánkban – jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós az Életközelben videósorozat legújabb részében – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook oldalán.

A miniszter elmondta, minden forgalomban lévő vakcinát megvizsgálnak abból a szempontból, hogy az általa létrehozott immunitás két komponense az ellenanyagok, illetve a sejtek védekező képességét hogyan alakítja, milyen időtartamra vonatkozik a védettség. Kásler Miklós beszámolt róla, hogy a vizsgálat egy évig tart – a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Onkológiai Intézet, az Országos Infektológiai Intézet, az Országos Korányi Intézet és a Pécsi Egyetem vesz részt benne –, de a szakemberek már május végén fontos vizsgálati eredményekről számolnak be, amelyek segíthetik a további védekezést.

A videóban szó esett arról is, hogy a 16-18 éves korosztály Pfizer vakcinával történő tömeges oltása megnyugtató vizsgálati eredményeken alapul, semmiféle veszéllyel nem jár.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb