Közélet

Napi összefoglaló: tarolt a Szent István téri kézműves vásár, csökkentek a számok szombatra

Gyönyörű, napsütéses, kézműves vásáros szombaton vagyunk túl és már meg is hoztuk a napi összefoglalót! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit: csökkentek a számok szombatra, viszont Szlávik szerint nem ússzuk meg az indiai mutánst. Tartolt a kézműves vásár Szegeden, új játékossal bővül a Pick kézilabdacsapata és egy több száz éves kéziratra is rábukkantak a helyi kutatók. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

KISSÉ CSÖKKENTEK A SZÁMOK

Kissé csökkent az újonnan beazonosított fertőzöttek száma a pénteki naphoz képest. Az elmúlt 24 óra adatai alapján 1376 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 790 564 lett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Csongrád-Csanád megyében 49 új esetet regisztráltak tegnapról mára. 

NEM ÚSSZUK MEG AZ INDIAI MUTÁNST?

Tessék abbahagyni az antitest méregetését, mert nem mérvadó – mondta Szlávik János, majd arról beszélt, hogy az indiai mutánst nem lehet megúszni, meg kell akadályozni, hogy jobban terjedjen. Ezekről a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Spirit FM Aktuál című műsorában nyilatkozott.

TÖBB SZÁZ ÉVES KÉZIRATRA BUKKANTAK A SZEGEDIEK

A magyar humanista történetírás szempontjából nagy jelentőségű, 16. századi Brutus-mű elveszettnek hitt kéziratát vizsgálják a Bölcsészettudományi Kutatóközpont kutatói, amelyre két szegedi kutató bukkant Olaszországban.

BŐVÜL A MOL-PICK SZEGED CSAPATA

Három éves szerződést kötött a MOL-Pick Szeged az irányító poszton bevethető Miguel Martins-szal. A 23 éves játékos a klub első portugál légiósa lesz nyártól.

TAROLT A SZENT ISTVÁN TÉRI DZSEMBORI

Szombat, Szeged, napsütés, Szent István tér és még dzsembori is… Kell ennél több? Aligha! És ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a gyönyörű látvány, ami az Öreg Hölgy környékén tárul elénk, hiszen ismét megnyitotta kapuit a Szent István téri kézműves vásár és láthatóan sokan döntöttek úgy, hogy kilátogatnak!

ÚJABB SZEGEDI ÉTTEREM HÚZZA LE A ROLÓT

A Papachef’s Kitchen a hónap végével végleg bezár – közölte közösségi média oldalán az SZTE Tanulmányi és Információs Központtal szemben működő street food étterem. Az ok kivételesen nem a koronavírus, legalább is, nem direkt formában.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: พรมรถ
'Fel a tetejéhez' gomb