Közélet

Ma van a Mentők Napja: Kásler Miklós ez alkalomból Facebook oldalán köszöntötte a dolgozókat

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere Facebook oldalára feltöltött videós üzenetében köszöntötte a Mentők Napja alkalmából az Országos Mentőszolgálat dolgozóit.

“Szívből köszöntöm a Mentők Napján mind a 8500 magyar mentődolgozót!” – kezdte a miniszter a videóban, majd elmondta a pandémia kezdete óta az Országos Mentőszolgálat fennállásának legnagyobb kihívása és erőpróbája alatt áll. Megköszönte számukra a járvány során eddig tanúsított helytállásukat, kitartásukat és további eredményes munkát kívánt számukra.

A jeles nap alkalmából Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is köszöntőt mondott:

AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT 73. ÉS A MAGYARORSZÁGI ÉLETMENTÉS 134. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPELJÜK MA

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ez által a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a Mentők Napját Magyarországon.

Forrás: Kásler Miklós hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb