Közélet

Napi összefoglaló: 2025-ig már biztos marad a városunkban Bánhidi Bence, szegedi lett a Nemzet Színésze

Hónapok óta nem látott alacsony számokkal és tüzes kalamajkával indult a nap Szegeden! Lángra kapott a Cédrus Liget, viszont a nap jó híre is befutott közben: 2025-ig már biztos marad a városunkban Bánhidi Bence. Mindezek mellett az is kiderült, hogy szegedi lett a Nemzet Színésze. Öveket becsatolni, indul a napi összefoglaló a napfény városának legfontosabb híreivel!

CSÖKKENŐ SZÁMOK KEDDRE

Mára tovább csökkent az új fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 óra adatai alapján 493 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 792 879 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 35 új esetet regisztráltak tegnapról mára.

MÉG NINCS ITT AZ INDIAI MUTÁNS VÍRUS

A 16–18 évesek közül 84 ezren regisztráltak péntekig a koronavírus elleni védőoltásra. A hétvégén további 6 ezer fő adta le késve a regisztrációt, ők szerdáig ugyancsak időpontot tudnak foglalni – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, majd azt is elmondta, hogy még nincs jelen az indiai variáns Magyarországon.

SZEGEDI LETT A NEMZET SZÍNÉSZE

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a Nemzet Színészévé a cím jelenlegi birtokosai – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Színház. 

KALAMAJKA SZEGEDEN: LÁNGOLT A CÉDRUS LIGET

Hatalmas füst volt látható a Cédrus Liget felett, kaptuk a hírt Olvasóinktól. A füst okával kapcsolatban Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője elmondta, az építkezés területén kapott lángra egy 30 négyzetméteren a tetőszigetelés.

2025-IG MÁR BIZTOS MARAD BÁNHIDI BENCE

Jó hírt közölt ma a MOL – Pick Szeged, ugyanis a klub 2025-ig meghosszabbította Bánhidi Bence szerződését, így a tavalyi év legjobb kézilabdázójának megválasztott beálló tovább erősíti játékával a Kékek csapatát.

ÖNZETLENSÉG LVL 500: INGYEN BÉRLET AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK SZEGEDEN

Két szegedi edzőterem is úgy döntött, hogy csatlakozik ahhoz az országos kezdeményezéshez, amelyet a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetsége indított útjára, így a szegediek is felajánlanak termenként 100 darab havi bérletet a járványkezelésben szerepet vállaló egészségügyi dolgozóknak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb