Kikapcs

Online Túlélősót indít a szegedi MASZK Egyesület

Online, úgynevezett Túlélősót indít a szegedi MASZK Egyesület, mégpedig azért, mert az idei évben a szakminisztérium pályázatán nem nyertek működési támogatást. A programsorozatban látható lesz a Tiprás, a Mihaela-ügy és egy nem mindennapi történet Darvasi Lászlóval és Darvasi Áronnal.

ELSŐÍZBEN ROBBANT A TIPRÁS

Az egyesület nem adja fel, és már hírt is adtak a programról: elsőízben jön a Tiprás, ahol egyetlen éjszaka történetébe sűrűsödnek a mai harmincas generációt érintő legfontosabb kérdések. Ezek azok a határhelyzetek, ahol a dilemma a szembenézés vagy a visszatáncolás. Talán ez az a kor, amikor először merül fel a kérdés: elszalasztottuk-e a saját életünket? Péntek este egy igazi ősbemutatóval nyitják a tavaszi online programsorozatukat.

MADÁRHEGY DARVASI ÁRONNAL ÉS LÁSZLÓVAL

A tavaszi túlélősójuk a Régi Zsinagógában rögzített, egy Szegedhez sok szállal kötődő apa-fia produkcióval folytatódik. Ezt jövő hétfőn láthatják az érdeklődők. Darvasi László és Darvasi Áron jegyzi a bemutatás előtt álló Madárhegy című drámát, egy költői köntösbe bújtatott maffiatörténetet, melyből Darvasi Áron színész, a Klakker Társulás vezetője olvas majd fel.

Fotó: Éder Vera

LÁTHATÓ LESZ A MIHAELA-ÜGY IS

Május 23-án a Zoomon élőben mutatják be a Gianina Cărbunariu Tigris című drámája nyomán készült Mihaela-ügy című produkciót. Röviden a műről: megszökött az állatkert tigrise – jelenti be a híradó. Mindenkinek az a célja, hogy mihamarabb megtalálják. Ezért a város összes lakójától, így a nézőktől is azt várják, hogy segítsenek a keresésben és tájékozódjanak folyamatosan. De a média ennyire koherens és tiszta szándékú nem lehet. A tigris csodákat tesz. Állítják egyesek. A tigris gyerekeket tép szét. Állítják mások. A tigris egy megváltó. Állítják egyesek. A tigris egy fenevad. Állítják mások. Rémhírmédia! Üvöltik egyesek másokra. Propaganda! Harsogják vissza mások egyesekre.

A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ IS JÓTÉKONYSÁGI ESTET SZERVEZ A THEALTER FESZTIVÁLNAK

Szeged napja alkalmából 2021. május 21-én 19:30-kor a Szegedi Nemzeti Színház gálaműsorral emlékezik meg az évfordulóról, melyen a teátrum színművészei, magánénekesei, táncművészei egyéni műsorszámokkal lépnek színpadra, a korlátozások feloldása után először találkozva a közönséggel. A szervezők a gála bevételével a THEALTER Fesztivált támogatják.

Forrás: Régi Zsinagóga – ALTERRA Szeged Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb