BlogSzegedi Arcok

Az én Borfeszt-sztorim, Balla Gézával: „együtt öregedtünk meg a Szegedi Borfesztivállal”

A ménesi bor “…szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”, vallja Dr. Csávossy György romániai magyar költő Balla Géza borász nedűiről. Ezt a szikrát, ezt a szárnyalást és tüzesen izzó barátságokat pedig valamennyi szegedi megtapasztalhatta már a jó borok mellett ücsörögve a platánfák alatt a Szegedi Borfesztiválon. Most a város legnagyobb borünnepe nélkül üres a Széchenyi tér, de velünk maradtak az elmúlt évek kedves emlékei, melyeket ezennel Balla Gézával idéztünk fel.

Fogadjunk, hogy Neked is van egy klassz Borfeszt-sztorid! Írd meg nekünk e-mailben az [email protected], Facebook üzenetben vagy kommentben és nyerd meg a Bortársaság Szeged, a Kontyos Borház, a Classic Grill, a Trója, a Prézli, a Pizza Monkey, a Garden Stég és a Szeged 365 ajándékait!

“EGYÜTT ÖREGEDTÜNK MEG A SZEGEDI BORFESZTIVÁLLAL”

„A Borfesztivállal együtt nőttem fel, mondhatjuk, együtt öregedtünk meg, az utolsó 20 évben minden egyes alkalommal jelen voltam”, kezdte a történetet a borász. Az esemény sosem pusztán egy rendezvény volt számára a sok közül, hanem egy várva várt ünnep is egyben, ahol a Széchenyi téren egyesülhetett a bor, a borász és a borkedvelők összefonódó háromszöge. A hosszú közösen eltöltött évek alatt a termelők között is barátságok szövődtek, már előre megbeszélték, hogy ki jön, mivel készül a nagy eseményre, és ahogy Balla Géza mesélte, alig várta, hogy a többiek megkóstolhassák és elmondhassák véleményüket az új borairól, ahogy nem különben izgalmas és várakozással teli volt az is, hogyan fognak tetszeni az új ízek a szegedi közönségnek.

Fotó: szilagysagiszo.ro

“A SZEGEDI BORFESZT ÉLMÉNYÉT SEMMIVEL SEM LEHET HELYETTESÍTENI”

„ Napokon át kóstolgattuk a borokat, beszélgettünk mindenről, ami szőlő, és közben ez a kapcsolat, ami létrejött a termelő és a fogyasztó között megállíthatatlan és ugyanakkor fantasztikusan nagy dolog. Azzal, hogy a pandémia miatt nem tartható meg a fesztivál, olyan élmény marad ki most az életemből, és nem csupán a szakmai életemből, amit úgy érzem, semmivel nem lehet helyettesíteni”, vallja a borász.

“A BORVERSENYEK IZGALMA MINDIG ELKÍSÉR”

„Számomra az egész Borfesztivál, a sok – sok év alatt ott eltöltött idő mind egy fantasztikus élményt alkot, de a legemlékezetesebb, ami mindig jó érzéssel tölt el, hogy a fesztivál borversenyein többször is az én termékeim kerültek ki győztesként. Nagyon jólesett, amikor egy -egy megmérettetés után a szegediek eljöttek a házikómhoz és gratuláltak az eredményhez, nekem pedig lehetőségem nyílt újra és újra megkóstoltatni velük a bajnok nedűket”, idézte fel Balla Géza, majd elmondta, a szakmabelieknek nem véletlenül az a véleményük, hogy a Széchenyi téri rendezvény Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb borünnepévé nőtte ki magát és pont ezért látja úgy a termelő, hogy a Szegedi Borfesztivál semmivel sem pótolható.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops Consulting company
'Fel a tetejéhez' gomb