Sport

A szegedi Vas Luca nyolcadik lett az Úszó EB-n, Olasz Anna feladni kényszerült a maratont

Egy jó és egy rossz hírünk is van az Úszó EB vasárnapi napjáról: Vas Luca a nyolcadik helyen zárt a budapesti kontinensviadalon, a Haász SZUE másik klasszisa, Olasz Anna viszont feladni kényszerült a maratoni távot. Anna eredménye így is parádés, két napon belül egy-egy ezüst- és egy bronzérmet is szerzett az Európa-bajnokságon!

Mielőtt belevágnánk a vasárnapi eredményekbe, íme a szombati nap nagy durranása: a Betlehem Dávid, Olasz Anna, Rohács Réka és Rasovszky Kristóf kvartett Európa-bajnoki bronzérmes lett a budapesti kontinensviadal 5 km-es váltóversenyén.

Bővebben:

A vasárnap délután fontosabb, szegedi vonatkozású eredményei (forrás: Haász SZUE):

  • Vas Luca holnap a medencés Eb-n is úszik, de így is bevállalta a mai nyílt vízi 25 km-es versenyt, és kiváló eredményt ért el: nyolcadik helyen zárt a budapesti kontinensviadalon!
  • A Haász SZUE másik indulója, Olasz Anna feladni kényszerült a maratoni távot, ami a szoros menetrend miatt érthető is, mint klubja írja, így is óriási elismerés jár neki, hiszen két napon belül szerzett egy-egy ezüst- és bronzérmet az Európa-bajnokságon. Anna egyébként jól van, de úszás közben már annyira fájt a válla, hogy nem volt értelme sérülést kockáztatni, hiszen júniusban olimpiai kvalifikációs verseny vár rá – nyilatkozta Gellért Gábor vezetőedző a versenyt követően.
  • Szintén le a kalappal Sömenek Onon Kata előtt, aki harcban volt az éremért, végül pedig egy értékes negyedik helyezést szerzett a Gellért Gábor vezette magyar csapatnak.

“Vas Lucának óriási gratuláció jár! Minden várakozásomat felülmúlta, élete első felnőtt világversenyén nagy akaraterőről tett tanúbizonyságot, ezzel pedig értékes pontokat szerzett a magyar csapatnak. Olasz Anna jól van, de úszás közben már annyira fájt a válla, hogy nem volt értelme sérülést kockáztatni, hiszen júniusban olimpiai kvalifikációs verseny vár rá. Pont emiatt most inkább a 10 km-re, és nem a maratoni távra készült, a korábbiakhoz képest az edzéseken is kevesebbet úszott nagyobb iramban. 25 ország indult a nyílt vízi Európa-bajnokságon, az erős mezőny pontversenyében 3. helyen végzett a magyar válogatott. A világbajnokságon két éve ötödikek voltunk összetettben, most a kontinensviadalon dobogósok, így büszkén mondhatom, hogy beért az elmúlt évek utánpótlásnevelő munkája” – hangsúlyozta a Haász SZUE vezetőedzője és a magyar nyílt vízi válogatott szövetségi kapitánya.

Forrás: HAÁSZ SZUE

Fotók: Derencsényi István

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb