Sport

Idegenben is legyőzte a MOL-Pick Szeged a Fradit (28-36)

Tíz nappal az első közönség előtt vívott Pick-meccset követően – melyet szintén a Fradi ellen vívtak a Kékek – újabb győzelmet arattunk a Zöldek ellen, ezúttal idegenben. A győzelem egy percig sem volt kérdés, maximum a gólkülönbség. Akárcsak legutóbb, most is 8 góllal múltuk felül az FTC-t, a múltkori 31-23 helyett szombaton 28-36 lett a vége, a MOL-Pick Szeged legközelebb szerdán a Grundfos Tatabánya ellen játszik.

Ferencvárosi TC-MOL-PICK Szeged 28–36 (15–18)
K&H férfi kézilabda liga, 24. forduló, Budapest, Elek Gyula Aréna, 300 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
FTC: Zernovic – Bujdosó 2/1, Ónodi Jánoskúti 2, Andelic 3, Pordán 1, Nagy B. 3,  Kovacsics 2. Csere: Győri 2 (kapus),  Turák, Füzi 4, Mikita, Prainer 2, Bognár 1, Imre 6/2, Szabados, Karai. Vezetőedző: Horváth Attila.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Bombac 1, Gaber 4, Mackovsek 2, Källman 1, Henigman, Radivojevics 6. Csere: Mikler (kapus), Zsitnyikov 1, Rosta 7, Bodó 5, Kaspárek, Canellas 3, M. Stranovsky 2, Sostaric 4/1, Bajus.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 6 perc
Hétméteres: 3/3, ill. 2/1

A mérkőzés összefoglalója a Pickhandball.hu-ról by Süli Róbert:

Mirko Alilovic védése indította a találkozót, majd Matej Gaber jelezte, hogy vele számolni kell, gyorsan berámolt két gólt. Az 5. percben már 4-1-re vezettünk, sikerült több indításból szerzett találatot. Ezután viszont többször is a kapufát találtuk el, így a hazaiak a 14. percben egyenlítettek: 7-7. Borut Mackovsek, majd Bogdan Radivojevics mattolta Zernovicsot, így gyorsan  9-7-re húztunk ismét el. Bodó Ricsi bombája után először vezettünk néggyel, a 21. percben már 12-8-as vezetésünket mutatta az eredményjelző. Bogdan Radivojevics rendesen elkapta a fonalat – hatszor talált be 30 perc alatt -, jobbszélsőnk parádés gólokkal vette ki részét abból, hogy a félidőben 18-15-re vezessünk.

Mario Sostaric zúzta be a szélről a labdát, a gólunkkal indult a második félidő. Mikler Roland ziccert védett, Matej Gaber pedig megszerezte negyedik találatát, amelynek köszönhetően 22-17 lett nekünk. A 40. percben Dean Bombac parádés csellel küldte el a védőket, majd a kapu közepébe lőtt, 25-19 ide. Zúgott is a „Hajrá, Szeged!” buzdítás a szegedi tábortól. Jó volt hallani a szurkolóink hangját, akik az egész meccsen nagy erőt adtak nekünk. Joan Canellas hajrában szerzett szokásos okos gólja után tíz lett a különbség: 33-23. A vége sima győzelem (36-28), így nem egészen két héten belül kétszer is magabiztosan győztük le a Ferencvárost.

Kereken 10 napja pont a Fradi ellen kezdte újra a nagyközönség előtti játékot a Pick, akkor 31-23 lett a vége, itthon:

A Kékek legközelebb május 19-én, szerdán 18 órakor hazai pályán a Grundfos Tatabányát fogadják.

Forrás: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb