Közélet

Napi összefoglaló: eltűnt egy makói idős férfi, hamarosan megkezdődik a magyar vakcinagyár építése

Hétfőre tovább csökkent az újonnan beazonosított fertőzöttek száma, tehát lassan úgy tűnik, hogy végleg leáldozott a harmadik hullámnak. Hamarosan elkezdik építeni a magyar vakcinagyárat és a külföldön beoltott magyar állampolgárok is kaphatnak hazai védettségi igazolványt. Mindeközben eltűnt egy makói idős férfi, de van egy jó hírünk is: bejelentették, hogy augusztusban megtartják a Deja Vu Fesztivált Szegeden! Öveket becsatolni, itt a Napi Összefoglaló!

LEÁLDOZOTT A HARMADIK HULLÁMNAK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 426 új esetet regisztráltak hazánkban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 573 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 20 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 213 főre emelkedett.

HAMAROSAN SAJÁT VAKCINAGYÁRUNK LESZ

Elindult a visszaszámlálás, száz nap múlva lerakják a magyar oltóanyaggyár alapkövét – jelentette be György László, gazdasági stratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY A KÜLFÖLDÖN OLTAKOZÓKNAK

Megoldódott a külföldön beoltottak nagy dilemmája, hogy vajon ők kaphatnak-e magyar védettségi igazolványt. Eláruljuk: igen! Ugyanis május 21-től korlátozás nélkül utazhat be Magyarországra külföldről az a magyar állampolgár, akinek célja, hogy személyesen kérelmezze a magyar védettségi igazolványt egy kormányablakban, vagy az, aki igazolja, hogy már ügyfélkapun keresztül benyújtotta a védettségi igazolvány iránti kérelmet.

ELTŰNT EGY MAKÓI IDŐS FÉRFI

A makói rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 81 éves helybeli férfi megtalálásában. A rendőrségre érkezett bejelentés szerint a 81 éves Simon György 2021. május 16-án 14 óra 15 perc körül makói lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról. Az idős férfi 180 centiméter magas, vékony testalkatú, szemüveget és hallókészüléket visel. 

PÜNKÖSD UTÁN MÁR NEM KELL IDŐPONT

A kormányablakokban és okmányirodákban május 25-től újra fogadják az időpontfoglalással nem rendelkező ügyfeleket is.

AUGUSZTUSBAN JÖN A DEJA VU FESZTIVÁL

Ennél jobb hírrel nem is kezdhetnénk ezt a szürke, esős hétfő reggelt, a szervezők ugyanis bejelentették, hogy megtartják Szeged egyik legjobban várt partiját, augusztus 5 -7. között jön a Deja Vu Fesztivál az Újszegedi Partfürdőre!

KISOKOS, HA NYARALNI MENNÉL

Hamarosan berobban a nyaralási szezon és bizony sokan mennének például a tengerpartra pihenni. Előtte viszont érdemes körültekintően tájékozódni, mert a tagállamok egységesen elfogadott Covid-igazolvány híján eltérő szabályokkal engedélyezik az adott országba való beutazást. Mutatjuk, hogy valójában mennyit ér a magyar plasztikkártya, hol kérnek még pluszban PCR-tesztet és mely országokban nem mindegy, hogy mivel oltottak be!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb