Közélet

Galgóczi Ágnes: a kórházakban már mától részlegesen feloldják a látogatási tilalmat

Folyamatosan javulnak a járványügyi adatok, 4 898 866 fő kapott oltást, 2 886 292-en már a második oltásukat is megkapták – jelentette be Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az Operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes a járványügyi adatokat értékelve úgy fogalmazott, hogy a harmadik hullám elvonulóban van. Közeledünk az ötmilliomodik beoltotthoz, amelyet követően további enyhítések várhatók. Emlékeztetett arra, hogy ehhez a regisztráltaknak lehetősége van közvetlen időpontfoglalásra, Pfizer-vakcinára is, de egy kevés AstraZeneca, Szputnyik V és Sinopharm vakcinára is lehet időpontot foglalni. “Könnyen lehet, hogy Ön lesz az ötmilliomodik beoltott!” – húzta alá.

MÁR MÁTÓL FELOLDJÁK A LÁTOGATÁSI TILALMAT

Galgóczi Ágnes megjegyezte ugyanakkor, hogy az intézkedések enyhítésével nem dőlhetünk hátra, az óvatosság továbbra is indokolt. A kórházakban mától részlegesen feloldják a látogatási tilalmat, ám bizonyos korlátozó intézkedések továbbra is érvényben maradnak. “Egy beteghez egyszerre egy látogató érkezhet, legfeljebb egy órás időtartamban, érvényes védettségi igazolvány, vagy negatív teszt ellenében. A testhőmérséklet mérése kötelező. Ha a látogatás a kórház kertjében, szabad téren is megvalósítható, jöhet több látogató is. Koronavírusos beteg továbbra sem látogatható!” Végezetül Galgóczi Ágnes felhívta a figyelmet arra is, hogy a pünkösdi hosszú hétvégén a számos várható kültéri program mellett is tartsuk be a járványügyi szabályokat, valamint a köhögési-tüsszentési etikettet. 

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb