Mindenmás

Éjfélkor újabb ház gyulladt ki a Cserepes soron

Valami volt a levegőben szombaton, a tragikus állapotban lévő Cserepes soron: a kora esti udvartüzet követően éjfélkor egy ház is kigyulladt a szegénynegyedben, mint a katasztrófavédelemtől megtudtuk, egy ruhásszekrény kapott lángra. Az esetben senki sem sérült meg.

A házban tartózkodók még a szegedi tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték a lángok oltását. A munkát a hivatásos tűzoltók fejezték be, senki sem sérült meg, leszámítva egy hamuvá lett szekrényt és a benne lévő ruhákat.

PÁR ÓRÁN BELÜL KÉT TŰZESET, NAGYJÁBÓL UGYANOTT

Az utóbbi hetekben egyre gyakrabban szabadulnak el a lángok a Cserepes sori szegénynegyedben, április végén volt olyan nap, hogy egymás után háromszor kellett kivonulnia a szegedi tűzoltóknak. A szombati eset is dupla volt, este 9 és 10 óra között egy fóliasátor kapott lángra az egyik romos, de lakott ház udvarán.

ÍRHATNÁNK, HOGY “BALKÁNI” ÁLLAPOTOK VANNAK, DE EZ SOKKAL SÚLYOSABB, MINT BÁRMELYIK DÉLI SZOMSZÉDUNK

Annak dacára, hogy négy éve az önkormányzat elkezdte a Cserepes sori lakóépületek dózerolását és az ott élő szegediek átköltöztetését, 8-10 ház még mindig áll, a környéken pedig a Mad Max című filmet idéző állapotok uralkodnak.

Szürreális, de ez…

…Szeged,

…2021-ben:

Andor kollégánk nemrég egy videót is lőtt a helyszínen, a zenei aláfestés mindent elárul az ott uralkodó kilátástalan, poszt-apokaliptikus hangulatról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb