Gasztro

Íme a nagy Prézli-teszt: végigkóstoltuk a szegedi étterem kínálatát!

Na jó, igazából nem is mi kóstoltunk, hanem elkísértük a Prézli játékának nyerteseit, akik főételektől a desszertekig minden finomságot alaposan górcső alá vettek. Édes burgonya, sajtos zöldséggolyó, csokis tejberizs? Már mutatjuk is, mely ételek vették le lábukról a tesztelőket!

EGY KÓSTOLÁS TÖRTÉNETE

A panírozott finomságairól (is) híres Széchenyi téri Prézli még februárban hirdette meg nyereményjátékát, amely során három fő kapott lehetőséget arra, hogy végigkóstolja és értékelje az étterem tételeit. Fortuna kegyeltjei egy négy kritériumos értékelési szempont alapján állították fel a rangsort, amelyben az egyes fogások kinézetét, illatát és ízét, valamint természetesen az összbenyomást is pontozniuk kellett egy 1-től 10-ig tartó skálán.

A teszterek szorgosan teljesítették is a feladatot, szép számmal röpködtek a 8-as és 9-es értékelések, de nem egy rubrikába bizony egy kövér 10-es is befért.

“Nagy szeretettel fogadtuk a tesztelőket, akik feladata az volt, hogy megmondják, a Prézli kínálatából melyek a legfinomabb falatok. Mi minden évszakban egy kicsit változtatunk az alapanyagokon, így fontos a visszajelzés” – mondta el Mayer Szilvia, a szegedi Prézli tulajdonosa.

KÖRETHÁBORÚ, PANÍROZOTT FŐÉTELEK ÉS BOMBASZTIKUS DESSZERTEK

Az értékelő lapokon több mint 20 (!) fogás szerepelt, a tesztelőknek így nem volt könnyű dolguk, de azért az eredményt látva nem is igazán sajnáljuk őket.

Pataki Anna számára a steak burgonya fűszerezése és tálalása is telitalálatnak bizonyult, és a rántott hal omlóssága is elnyerte a tetszését. A desszertek közül pedig a csokoládéval bőven megöntözött tejberizst helyezte listája élére.

Bodó Csenge már egy másik köret mellett tette le a voksot: értékelése élén az édesburgonya állt, ami nem kevesebb, mint 10 pontot érdemelt minden kategóriában. Külön kiemelte a Prézli helyben készített mártásait is, amelyek közül szerinte a négysajtos volt a legtökéletesebb.

Nem fukarkodott a dicsérettel Vrabély Jázmin sem. Jázmin a sajtos zöldséggolyó teljesítményét értékelte a legnagyobbra, míg a desszertek közül a gyümölcsös túrógombóc lágyságát emelte ki.

Azt nem tudjuk, hogy lesz-e még hasonló nyereményjáték a Prézlinek, de tény, hogy hétről hétre sok szegedivel közösen mi is szívesen teszteljük a Széchenyi téri étterem kínálatát.

Felülbírálnád a tesztelők értékítéletét? Megteheted! Irány a Prézli: Széchenyi tér 6.!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb