Szegedi Arcok

Még hogy bunkók lennének a Bömbisek: kutya- és cicatápot gyűjtött a Szeged és környéke BMW Club

Le a kalappal a Szeged és környéke BMW Club tagjainak és mindenkinek, aki részt vett a hétvégi nagysikerű akcióban, hiszen a szombatra tervezett BMW találkozón irdatlan mennyiségű kutya- és cicatápot gyűjtöttek össze a hódmezővásárhelyi Igéző Állatvédő Egyesület kiskedvenceinek. Az akcióról, és annak hatalmas sikeréről pedig Koncz Gábort, a rendezvény szegedi szervezőjét kérdeztük.

A hétvégén kapta szerkesztőségünk az üzenetet, miszerint BMW találkozót tartottak szombaton Hódmezővásárhelyen, és hogy ne csak egy sima összeruccanás legyen, ezért a szervezők jótékonysági akciót is szerveztek a rendezvényhez. Kutya- és macskatápot gyűjtöttek a helyi állatvédő egyesületnek. Fel is hívtuk Koncz Gábort telefonon, hogy mesélje már el nekünk, hogy hogyan sikerült végül a BMW találkozó, és az azzal kézen fogva együtt járó akció.

“A hódmezővásárhelyi Lidl parkolóban volt megrendezve a gyűjtés és 9-től 11-ig tartott. 20-25 BMW-s vett részt az eseményen és nagyon jól sikerült a találkozó, mindenki hozott csomagot és nem csak a BMW-sek, hanem sok magánszemély és vállalkozó is eljött. Segített például egy szegedi állateledel bolt, de volt egy nyugdíjas is, aki ajánlott fel tápot, illetve jutalomfalatot – emelte ki a szervező, majd hozzátette, hogy 3 teljes autónyi eleséget gyűjtöttek össze, amelyből az egyik egy kisteherautó volt, színültig megrakva kutya- és macskatáppal.

MÉG ÖRÖKBEFOGADÓKAT IS TALÁLTAK

A szervező azt is elárulta, hogy a parkolóban összegyűlt irdatlan mennyiségű eleséget végül sorban, egymás után felvonulva vitték ki az Igéző Állatvédő Egyesület telephelyére, ahol Bodrogi Jolán fogadta a kis csapatot.

“Jolika vezetett végig bennünket a tanyán, meglehetett nézni, simogatni az állatokat és több magánszemélyi is jelezte, hogy szeretnének örökbe fogadni, úgyhogy ebben is tudtunk segíteni” – mesélte Gábor a lenyűgöző akció végét és azt is elárulta, hogy a jövőben is szeretnének hasonló akciókat szervezni, valamint köszönetet mondott Fehérvári Istvánnak és Szél Adorjánnak a hatalmas segítségért. Mi pedig egyebet sem tudunk mondani, mint hogy le a kalappal előttetek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb