KözéletVideo365

“Azért vagyunk itt ma, hogy tanuljunk a magyaroktól” – Novák Katalin a spanyol VOX párt elnökével a röszkei tranzitzónánál járt

A mai napon Novák Katalin Santiago Abascallal, a spanyol VOX párt elnökével látogatott el a röszkei tranzitzónához, ahol a Fidesz alelnöke bemutatta az Európai Unió külső részén a magyar határvédelmet. Santiago Abascal azzal a céllal érkezett, hogy szemrevételezze, Magyarország milyen hatékonysággal tudja megvédeni saját és Európa külső határait.

Fotó: Magyar Andor, szeged365.hu

A CÉL A KÜLSŐ HATÁROK VÉDELME, A BELSŐ HATÁROK ÁTJÁRHATÓVÁ TÉTELE

“Európában az a fontos számunkra, hogy a külső határainkat védjük, a belső határainkat pedig átjárhatóvá tegyük. Most a koronavírus járvány végének közeledtével is ez lesz a feladatunk, hogy Európán belül a szabad mozgás ismét megvalósulhasson” – fogalmazott Novák Katalin, majd hozzátette, hogy erre a szabad mozgásra csak Európán belül van szükség, elemi érdek az, hogy biztonságot tudjanak garantálni a magyar állampolgároknak.

Fotó: Magyar Andor, szeged365.hu

A MIGRÁCIÓ ERŐSÖDÉSÉNEK A JÁRVÁNY LECSENGÉSÉVEL MÁR LÁTHATÓAK A JELEI NOVÁK KATALIN SZERINT

A röszkei tranzitzóna az Európai Unió külső határán fekszik, ahol a migrációs nyomás a koronavírus járvány lecsengésével újra emelkedni fog, aminek Novák Katalin szerint már láthatóak a jelei is, az utóbbi időben az illegális határátkelések száma megháromszorozódott. Véleménye szerint az illegális határátlépők számára még nagyobb vonzerőt fog jelenteni a magas átoltottság és annak a reménye, hogy Magyarországon megkaphatják majd ők is az oltást.

Fotó: Magyar Andor, szeged365.hu

AZT MUTATJÁK BE A SPANYOL PÁRT ELNÖKÉNEK, MAGYARORSZÁG MILYEN HATÉKONYSÁGGAL TUDJA MEGVÉDENI HATÁRAIT

“Köszönhetően annak, hogy Magyarországon nagyon sokan úgy döntöttek, hogy felveszik a védőoltást, mi abban bízunk, hogy korán eljuthatunk oda, hogy ismét szabadon át tudjuk járni a határokat” – mondta el a Fidesz alelnöke, majd azt is elárulta, látogatásuk célja, hogy bemutassák Santiago Abascalnak, hogy Magyarország milyen hatékonysággal tudja megvédeni saját és Európa külső határait.

Fotó: Magyar Andor, szeged365.hu

“AZÉRT VAGYUNK ITT, HOGY TANULJUNK A MAGYAROKTÓL”

Santiago Abascal a spanyol VOX párt elnöke elmondta: “Magyarország egy jó példa arra, ahogy ellenáll a szuverenitását kikezdő értelemben a brüsszeli törekvéseknek, amivel mi egyetértünk és szeretnénk Spanyolországban elérni.” Elmondta, nekik tengeri határaik vannak és a tranzitzónánál látható kerítéseknél is magasabb kerítések védik ezeket, mégsem volt meg az akarat Spanyolországban arra, hogy az illegális migráció visszaszorításra kerüljön. “Azért vagyunk itt ma, hogy tanuljunk a magyaroktól, hogy bár alacsonyabb kerítésekkel, de nagyobb akarattal, hogyan védik meg az illegális bevándorlóktól magukat”, mondta el a VOX párt elnöke.

Nézd meg Novák Katalin és Santiago Abascal közös sajtótájékoztatóját Magyar Andor operatőr kollégánk felvételén:

Operatőr és fotók: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb