Közélet

Napi összefoglaló: mindössze hét új fertőzött Szegeden, Novák Katalin a röszkei tranzitzónánál járt

Alacsonyak maradtak a koronavírus számok, a tegnapi naphoz hasonlóan ma is mindössze hét új fertőzöttet regisztráltak Szegeden és környékén. Aki még nem vette fel az oltást, öt fajta vakcina közül választhat az időpontfoglaló rendszerben, és ma Novák Katalin a röszkei tranzitzónánál járt. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

MARADTAK AZ ALACSONY SZÁMOK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 396 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 803 119 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 7 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 32 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 654 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 682 301 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 91 164 főre csökkent. 1215 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 136-an vannak lélegeztetőgépen. 

ÖT FAJTA VAKCINÁRA LEHET IDŐPONTOT FOGLALNI SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint öt fajta vakcinára lehet időpontot foglalni Szegeden és környékén.

KÉT APPOT IS KAPOTT SZEGED

Elindult két applikáció próbaüzeme Szegeden, az egyik egy hibabejelentő, a másik pedig egy menetrendi alkalmazás, tette közzé Facebook oldalán Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester.

NOVÁK KATALIN MA A RÖSZKEI HATÁRRA LÁTOGATOTT

A mai napon Novák Katalin Santiago Abascallal, a spanyol VOX párt elnökével látogatott el a röszkei tranzitzónához, ahol a Fidesz alelnöke bemutatta az Európai Unió külső részén a magyar határvédelmet. Santiago Abascal azzal a céllal érkezett, hogy szemrevételezze, Magyarország milyen hatékonysággal tudja megvédeni saját és Európa külső határait.

HATÉKONYAN SIKERÜLT ZÖLDALGÁKKAL HIDROGÉNT TERMELTETNI SZEGEDEN

Új, trendváltó eljárást dolgoztak ki a hidrogénelőállításban az ELKH Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) munkatársai. A zöldalgák felhasználásán alapuló új eljárás a korábbi módszereknél jóval hatékonyabb és fenntarthatóbb eljárás, amit egyszerűsége miatt ígéretesnek mutatkozik ahhoz, hogy ipari méretekben hasznosítsák – közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) csütörtökön.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb