Közélet

Döntött a kormány: az Eb alatt a külföldi néző meccsjegye annyit fog érni, mint a magyar védettségi igazolvány

A június 11-én kezdődő futball-Európa-bajnokságot védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni, viszont a külföldi nézők egy 72 órán belül elvégzett, negatív eredményű PCR-teszttel is beléphetnek és a meccsjegyük annyit fog érni, mint a magyar védettségi okmány – derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából. 

A június 11-én kezdődő megméretésen a Puskás Aréna három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt láthat vendégül, és védettségi igazolvánnyal lehet bemenni rájuk. A 288/2021. (V. 28.) számú kormányrendelet tanúsága szerint külföldi nézőknek azonban elég, ha felmutatják a papíralapú vagy az elektronikus jegyüket, ez esetben megszállhatnak szálláshelyen, tartózkodhatnak vendéglátó üzleten belül és a szabadidős helyszíneken is.

AZ UEFA JAVASLATÁRA ÉS A NEMZETKÖZI TAPASZTALATOK ALAPJÁN DÖNTÖTT ÍGY A KORMÁNY

A kormány az UEFA javaslatait és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve döntött a nyáron kezdődő EURO labdarúgó-Európa-bajnokság, valamint a napokban kezdődő U21-Európa-bajnokság magyarországi rendezésű mérkőzéseinek és a magyar felnőtt labdarúgó-válogatott mérkőzéseinek végleges szabályairól.

Az Eb mellett a Hungaroringen is megrendezik a Magyar Nagydíjat, de ide is csak védettségi kártyával mehetünk majd be!

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Fernald Belcampo
'Fel a tetejéhez' gomb