KikapcsVideo365

Szeged365 videóriport: barangolj velünk a Tisza árterében, a titkos találkák és erdei bulik színhelyén

A Tisza ártere számos elfeledett helyet rejteget számunkra. A Boszorkánysziget fákkal benőtt ösvényein sétálva bukkanhatunk rá arra az elhagyatott építményre, ami egykor talán egy katonai lőszerraktár lehetett. A növényekkel benőtt maradvány ma már alig emlékeztet a hely egykori jelentőségére, az építményt szinte teljesen újra birtokba vette a természet.

Fotó: Szabó Dávid

Az ódon maradvány vadregényes romantikája sok szegedit megihletett már, az egykori raktár masszív oszlopait művészi rajzok díszítik, belül pedig egy spéci tűzrakóhely körülötte fából és kőből kialakított ülőhelyekkel kínál remek lehetőséget egy hangulatos erdei tábortűzhöz és sütögetéshez. De a valaha katonai feladatokat ellátott építmény kitűnő alkalmat biztosít a csend és nyugalom kedvelőinek is, akik a Tisza partján a természet harmóniájában szeretnének kikapcsolódni. Nem utolsó sorban pedig a városi legenda szerint a magával ragadó hely bulik színhelyéül is szolgált már azok számára, akiket vonz az építmény és a folyó közelségének egyedülálló atmoszférája.

Fotó: Szabó Dávid

A különös épületről Magyar Andor kollégánk készített filmet, fedezzétek fel felvételén a Boszorkánysziget eme rejtett kincsét:

Tavaly fotóinkon is megörökítettük nektek a tiszai ártér eme rejtélyes csodáját, amit az alábbiakban tekinthetsz meg:

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Fotók: Szabó Dávid

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb