Blog

Geek Girl Blog: ha elkapott a Jóbarátok – láz, ezeket az appokat neked ajánljuk

Múlt héten végre bemutatásra került a rajongók által már nagyon várt Jóbarátok: Újra együtt (Friends Reunion). A majdnem két órás nosztalgiashow egyaránt csalt könnyeket a 90-es évek ikonikus sorozatának kedvelői szemébe és nevettette meg őket, hiszen olyan jó volt újra együtt látni a nagy csapatot, akik évtizedekkel ezelőtt végérvényesen belopták magukat a nézők szívébe.

A nosztalgiashow-t követően hozzám hasonlóan sokakban feltámadhatott a vágy, hogy folytassák az emlékezést, és a hat jóbarát újra beköltözött otthonainkba, a tévék, számítógépek képernyőire. No, de a modern kor lehetőségeivel már sokkal több minden adott, hogy Rossék részesei lehessenek a mindennapjainknak, a telefonunkra letöltött applikációk segítségével bárhol, bármikor vidámságot csempészhetnek kedvenc hőseink az életünkbe. Most azokból az alkalmazásokból hoztunk nektek egy válogatást, ami nem hiányozhat egyetlen Jóbarátok rajongó mobiljáról sem.

FRIENDS SOUNDS – VÁLASZD BARÁTAID CSENGŐHANGJÁNAK A SOROZATBAN ELHANGZOTT SZÁLLÓIGÉVÉ VÁLT MONDATOKAT

Ki ne ismerné azokat a már – már szállóigévé vált híres mondatokat, minthogy “Mi a helyzet?”, “Joey nem ad a kajájából!”, vagy hogy “Szakításban voltunk!” és még sorolhatnám a sorozat 10 évada alatt összegyűlt emlékezetes beszólásokat, amik akarva, akaratlanul beleivódtak a hétköznapi beszélgetéseinkbe. Ezen applikáció segítségével – igaz angolul – de meghallgathatjuk valamennyit, sőt azokat letöltve a telefonkészülékeinkre, be is állíthatjuk azokat egy – egy barátunk csengőhangjának. Sőt, az applikációban a hat főhős mellett megtalálhatjuk Janice, Eddie, Gunther, Jack Geller és a kis Ben aranyköpéseit is.

FRIENDS STICKERS – FEJEZD KI HANGULATODAT JÓBARÁTOKOS EMOJIKKAL

Mai modern életünkben, ahol a legtöbb érzelmet emojik segítségével fejezzük ki az online szférában, nem hiányozhatnak a telefonunkból a Jóbarátokos matricák sem pillanatnyi hangulatunk reprezentálására. A dolog szépséghibája, hogy ezek a sorozatból kivágott kis emlékezetes arcok csak a WhatsApp üzenetküldő alkalmazásba tölthetőek bele, de ha az app felhasználói közé tartozol, mindenképp megéri feldobni a beszélgetéseidet a Jóbarátok hangulatát idéző vicces képekkel és feliratokkal.

FRIENDS WATCH – NÉZD BÁRHOL, BÁRMIKOR TELEFONODRÓL A SOROZATOT

A legjobbat a végére hagytam, ebben az alkalmazásban a sorozat mind a 10 évada elérhető, így mobilodról akármikor megnézheted Ross, Rachel, Chandler, Monica, Joey és Phoebe kalandjait! A részek igaz angolul találhatóak meg az alkalmazásban, de ha magyarul már kívülről fújod a szöveget, kitűnő nyelvtanulási lehetőséget kínál idegennyelven is megismerkedni kedvenc szitkomunkkal, és teljesen új élményt adhat a főszereplők eredeti hangját hallgatni, kicsit olyan, mintha megújulva elevenedne meg előtted minden egyes már jól ismert történet.

A JÓBARÁTOK IRÁNTI RAJONGÁS SZEGEDEN SEM KOPIK MEG SOHA

A világszerte népes rajongótáborral rendelkező sitcomot Szegeden is nagy népszerűség övezi, a sorozat szállóigévé vált mondatait ma is kihallani egy – egy beszélgetésből, eltörölhetetlenül beépültek a Napfény városának lakói mindennapjaiba is. A Jóbarátok – jelenségről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb