SportVideo365

„Keményen meg kell küzdeni a sikerért” – a Szent Ágota gondozottja bronzérmes lett a 70. Bornemissza Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen

Bronzérmet szerzett Kiss Auróra a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szegedi lakásotthonában élő fiatal lány a 70. Bornemissza Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen, amelyet május 17. és 21. között rendeztek meg Egerben. Aurórát május 31-én, hétfőn köszöntötte a szolgáltató, valamint lakótársai. Az eseményen a fiatal sportoló edzője, Szalkai Edina, a Hódmezővásárhelyi Box Klub vezetője is részt vett és együtt számoltak be élményeikről.

A FIATAL LÁNY AZ IFJÚSÁGI KATEGÓRIA ELŐDÖNTŐJÉIG JUTOTT, ÍGY BRONZÉRMET SZERZETT

Auróra felkészülését nagyban megnehezítette a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet, hiszen a gyermek és lakásotthonokban elrendelt kijárási tilalom miatt nem tudott edzésekre járni hódmezővásárhelyi klubjához. “Rendszeresen futottam, illetve itt készültem az udvaron, a verseny előtt mindössze öt edzésen tudtam részt venni” – mesélte Auróra. Ennek ellenére a fiatal lány remekül teljesített: 12 nemzet 244 versenyzője vett részt a viadalon, ahol ráadásul a 48 kg-os lány egy súlycsoporttal feljebb 51 kilogrammos súlycsoportban mérettette meg magát. Az ifjúsági kategóriában az elődöntőben kapott ki, így bronzérmet szerzett.

A SZOLGÁLTATÓ NAGY HANGSÚLYT FEKTET A SPORTRA

„Mindig nagy öröm, ha egy gondozottunk sikert ér el, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál ugyanis nagy hangsúlyt fektetünk a sportra. Sportéletrendünknek köszönhetően a gyerekek szervezett formában mozoghatnak. A rendszeres sportolási lehetőség önállóságot, felelősségérzetet, döntési helyzeteket teremt, amely a gyermekvédelmi gondoskodásban élőknek különösen fontos” – hangsúlyozta Váradi Márk, a szolgáltató sportéletrendért felelős divízióvezetője.

EDZŐJE SZERINT, HA LEHETŐSÉGE ADÓDIK RÁ, AKÁR MÉG AZ OLIMPIÁT IS MEGCÉLOZHATJA A FIATAL VERSENYZŐ

„Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert Aurórának ott lett volna a helye a döntőben” – vélekedett a verseny eredményéről Szalkai Edina, az ifjú sportoló edzője. Auróra célja, hogy a továbbiakban is minél jobb teljesítményt nyújtson, és felkerüljön a dobogó legfelső fokára. Edzője szerint a határ a csillagos ég, ha lehetősége adódik rá, akár még az olimpiát is megcélozhatja a fiatal versenyző. „Ez igazából a bátrak sportja. Itt nagyon ott kell lenni, mind mentálisan, fizikailag és erőben is. Ez a sport hasonlít legjobban az élethez, hiszen megtanítja az embert, hogy szemtől szemben, becsületes küzdelmet folytasson, egy olyan helyzetben, ahol magára van utalva és a másodperc törtrésze alatt kell döntéseket hoznia, épp ahogy az életben. Nagyon büszke vagyok Aurórára, mert nemcsak nagyon jó sportoló, hanem hatalmas szíve és jó lelke is van” – mesélte el az edző. Auróra pedig azt is elárulta, nincs megállás, készül az országos bajnokságra, amelyet Debrecenben rendeznek meg a nyár végén.

Nézd meg Magyar Andor operatőr kollégánk videójában, hogyan értékelte a versenyt maga Auróra és edzője, Szalkai Edina.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb