Közélet

Napi összefoglaló: újra lehet diplomaosztókat tartani, már Cipruson is nyaralhatnak a beoltottak

Bizonyára minden végzős örül a hírnek, újra meg lehet tartani a diplomaosztókat, így végre a harmadik hullám alkonyán méltó módon fejezhetik be a hallgatók egyetemi tanulmányaikat. Közben Szijjártó Péter újabb utazási megállapodást kötött, melynek fényében most már Cipruson is nyaralhatnak a beoltottak. Ha lemaradtál a nap híreiről, ne búsulj, összefoglalónkkal gyorsan bepótolhatod a legfontosabbakat!

KORONAVÍRUS: 300 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 11 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 300 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 805 871 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 11 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 842 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 714 329 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 61 700 főre csökkent. 622 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 70-en vannak lélegeztetőgépen. 

A 10 LEGJOBB MAGYAR NEMZETKÖZILEG ELISMERT FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNY KÖZÖTT VAN A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

Idén összesen tíz magyar felsőoktatási intézmény, köztük a Szegedi Tudományegyetem került fel a Shanghai Ranking szakterületeket vizsgáló Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) rangsorára – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

MÁR 4 HÓNAPJA KERESIK MÜLLER CECÍLIA FENYEGETŐJÉT

Továbbra sem találja a rendőrség Müller Cecília fenyegetőjét, aki még januárban kapott halálos fenyegetést, a Készenléti Rendőrség állig felfegyverzett emberei azóta is őrzik az országos tisztifőorvost – írta meg a Blikk.

ISMÉT MEG LEHET TARTANI A DIPLOMAOSZTÓKAT

Az egyetemek megrendezhetik a diplomaátadókat – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára. Ennek tükrében a Szegedi Tudományegyetemen is sor kerülhet az ünnepségre.

A BEOLTOTTAK MÁR CIPRUSRA IS SZABADON UTAZHATNAK

A jövő héttől kezdve a beoltottak teszt – és karanténkötelezettség nélkül már Ciprusra is szabadon utazhatnak, jelentette be a mai napon közösségi oldalán Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb