Kikapcs

Idén Dunaújvárosban csap a húrok közé Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjával a szegedi CityRocks

Idén augusztus 21 – én Dunaújvárosban csap a húrok közé Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjával a szegedi CityRocks, olvasható a szervezők weboldalán.

SZEGEDEN 400 – AN ZENÉLTEK EGYÜTT

A CityRocks nagy sikerű rendezvényein a korábbi években Szegeden 400-an, Kecskeméten 500-an zenéltek együtt, akik közül a legfiatalabb résztvevő 6, a legidősebb 71 éves volt. A 2021-es dunaújvárosi rock-flashmobra elindult a jelentkezés, és már 400-nál is több amatőr és profi zenész regisztrált.

A KISISKOLÁSOKTÓL A PROFI ZENÉSZEKIG MINDENKI EGYÜTT ZENÉLT

A szegedi és kecskeméti koncerteken a profi zenészek mellett voltak kisiskolások, tinédzserek, többgyerekes anyukák, apukák vagy akár a nyugdíjhoz közelítő rutinos rockerek, otthon saját örömükre zenélők és a munka mellett egy vagy több bandában játszó félhivatásosok is. A szervezők alapvető célkitűzése – az élő zene népszerűsítése mellett – egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása.

VILÁGSZERTE ISMERTEK LETTEK

„Elképesztő élmény és kohézió ez az egész. Nem beszélve arról, hogy maga a produkció is fejlődik, mind a koncerteken részvevő zenészek létszámban, mind a filmjeink nemzetközi internetes megtekintéseinek számában. Nincs olyan szeglete a világnak, ahová nem jutottunk volna el a videóinkkal. A CityRocks eddigi koncertfilmjeit világszerte 130 milliónál is többen nézték meg a saját oldalainkon, illetve a partner tartalomszolgáltatók közösségi felületein. Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hazánk hírét visszük a világba, de igazán arra vagyunk büszkék, hogy egy elképesztő közösségfejlesztés megy végbe a rockzenei vonalon. Több mint 2500 zenésszel vagyunk már szinte napi kapcsolatban. Az elmúlt egy évben, amióta a járvány miatt nem lehetett élő koncerteket tartani, a hazai és külföldi zenészbarátainkkal több karantén koncertfilmet is készítettünk. De az igazi élmény az, amikor élőben zenélünk együtt – mondta Gajda Ferenc a CityRocks főszervezője.

Forrás: cityrocks.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb