Közélet

Már négy hónapja keresik Müller Cecília fenyegetőjét

Továbbra sem találja a rendőrség Müller Cecília fenyegetőjét, aki még januárban kapott halálos fenyegetést, a Készenléti Rendőrség állig felfegyverzett emberei azóta is őrzik az országos tisztifőorvost – írta meg a Blikk.

MÜLLER CECÍLIA OLYAN MAGAS SZÍNVONALÚ VÉDELMET KAPHAT, MINT A MINISZTERELNÖK

Müller Cecíliát január vége óta érik fenyegetések, ezért olyan magas színvonalú védelmet kaphat a rendelet szerint, mint a miniszterelnök, a miniszterek, a diplomaták vagy a nemzetközileg védett személyek. 

LEVÉL HELYETT ONLINE MEGY A FENYEGETŐZÉS

Először levélben jelentkeztek a fenyegetők, majd jellemzően az online térben voltak aktívak. A lapnak egy kiberbiztonsági szakember azt nyilatkozta, hogy a tettesek általában elkövetnek valamilyen hibát, ami a lebukásukhoz vezet.

“A hatóságok ilyenkor megvizsgálják, köthető-e valamilyen konkrét műszaki megoldással rendelkező eszközhöz a forrás, illetve kikérik a szolgáltatótól a rendelkezésére álló információkat. Ez egy e-mail – fiók esetében is sok mindent elárulhat, de a közösségi oldalak nagyon sok információt gyűjtenek maguktól is a felhasználóról, például hogy honnan jelentkezett be, mikor mit csinál, milyen szokásai vannak, és hol tartózkodott” − mondta Keleti Arthur, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnöke.

FOLYAMATOS AZ ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS VÉDELME AZÓTA IS

A Blikk szerint a tettest még mindig nem találták meg, az ügy fejleményeiről az Országos Rendőr-főkapitányságtól kértek tájékoztatást. “Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást. Ezt meghaladóan az eljárásról a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni. Amíg a rendelkezésre álló információk indokolttá teszik az országos tisztifőorvos ideiglenes védelmét – ami a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet alapján történik –, addig az folyamatos”, írta a rendőrség.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Learn More Here
'Fel a tetejéhez' gomb