Közélet

Napi összefoglaló: Merkely Béla szerint nem lesz negyedik hullám, összesen 7 új fertőzött Szegeden és környékén

Merkely Béla a Kossuth Rádióban kezdte a napot, ahol azt nyilatkozta, ilyen magas átoltottsággal, nem lesz negyedik hulláma a járványnak Magyarországon. A ma reggeli koronavírus adatok szerint mindössze 7 új fertőzöttet regisztráltak Szegeden és környékén, Orbán Viktor pedig levélben köszöntötte a tanárokat pedagógusnap alkalmából. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

MERKELY BÉLA: MAGYARORSZÁGON NEM LESZ NEGYEDIK HULLÁM

Ott, ahol ilyen magas a koronavírus elleni átoltottság, mint Magyarországon, nem fog bekövetkezni negyedik hullám – mondta a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

KORONAVÍRUS: 137 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 7 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 137 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 008 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 7 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 12 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 854 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 716 163 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 59 991 főre csökkent. 602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 68-an vannak lélegeztetőgépen. 

LEVÉLBEN KÖSZÖNTÖTTE ORBÁN VIKTOR A TANÁROKAT PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

Orbán Viktor miniszterelnök levélben mondott köszönetet a magyar pedagógusoknak az egész éves munkájukért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap.

DIÁKMUNKA NYÁRON? MUTATJUK, MILYEN FELTÉTELEK MELLETT LEHETSÉGES

A munkát vállaló diákok kiszolgáltatottabbak a több tapasztalattal, jártassággal rendelkező felnőtteknél – erre hívta fel a figyelmet a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Bodó Sándor az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében tudatta, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium a fiatalok biztonságáért idén is közzétette a diákmunkára vonatkozó munkavédelmi és munkaügyi tájékoztatóit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb