Sport

Kis Máté, Szeged: “még az idén szeretnék revansot venni Szili Istvánon, a világbajnoki öv a végső cél!”

Lehengerlő teljesítménnyel tért vissza a tavaly év végi vereségét követően a WBO volt interkontinentális bajnoka, Kis Máté. A civilben rendőrként dolgozó, ifjú szegedi apuka hatodik menetes TKO-val győzte le horvát ellenfelét, Frane Radnic-ot, mi pedig elcsíptük egy meccs utáni értékelésre, ahol azt is megtudtuk: ha minden jól megy, hamarosan revansot vehet az eddigi egyetlen legyőzőjén.

“Nagyon jó volt szorítóba lépni, úgy éreztem, hazatértem” – kezdte a tavaly a Szeged Sportolója díjat is bezsebelő klasszis, akinek, mint mondta, semmiféle negatív élménye nem volt, a tavaly decemberi veresége nem szegte harci kedvét. “Bejött a taktika, amit gyakoroltunk, a felkészülésem során az ütőerő-növelésen volt a hangsúly, megbeszéltük, hogy ha lyukat látok Radnic védekezésében, akkor megpróbálom befejezni a mérkőzést” – magyarázta Máté, aki most boldog, elégedett, de esze ágában sincs megállni.

“NEM DŐLÜNK HÁTRA”, HA MÁTÉN MÚLIK, MÁR AZ IDÉN LESZ SZILI-VISSZAVÁGÓ

“Nem dőlünk hátra, ez egy visszatérő meccs volt, a java még csak most jön” – nyilatkozta Máté, aki már ki is hívta tavalyi legyőzőjét, a WBO top 15-ös listáján rangsorolt Szili Istvánt. Mint mondta, innentől kezdve már Szilin múlik, vállalja – e a visszavágót, a szegedi ökölvívó még az idén szeretné megejteni a második összecsapást, a legjobb az lenne, ha az újszegedi Városi Sportcsarnokban jöhetne össze a találkozó.

A végső cél a WBO világbajnoki öv, ehhez még rengeteg munka, egy nagyon jó ranglista helyezés és némi szerencse is szükségeltetik. Máté úgy látja, ha minden jól megy, 1-2 éven belül kötelező kihívói pozícióba kerülhet, ami előbb-utóbb gyakorlatilag egyet jelent a címmeccsel.

FLOYD LEÉGETTE AZ EGÉSZ SPORTÁGAT

Máténak arra is volt energiája, hogy a győztes meccsét követően megnézze a rommá hype-olt Mayweather – Paul meccset. Ha lemaradtál volna, adott a sportág legnagyobb élő legendája, a pár éve visszavonult (majd többek között a UFC-sztár Conor McGregorral hakni-bunyózó) Floyd Mayweather Jr., aki a világ bokszrajongó felének legnagyobb megrökönyödésére hétfő hajnalban kiállt a YouTube-sztár Logan Paul ellen. Hogy bunda volt-e a meccs, jó kérdés (na jó, inkább költői), minden esetre a legfinomabban szólva is furcsa volt, hogy az öt súlycsoportban is világbajnoki címet szerző, 50–0-s mérleggel visszavonuló Mayweather nem tudta (?) leütni a bunyóhoz papíron nem sokat konyító, de legutóbb a UFC-s Ben Askren-t egy menet alatt lecsapó influencer-t.

Mátét a hajnali meccsről is megkérdeztük, szerinte Floyd egyszerűen leégette a sportágat. “Megnéztem, bohóckodás volt, sikerült lealacsonyítani az ökölvívást” – mondta a szegedi bunyós, aki arra kérdésünkre, hogy a karrierje végén, hasonló sztárgázsiért, hasonló “bemutató” meccset vállalna-e, annyit mondott, hogy “maradj az, aki vagy.”

Köszönjük a fotókat Máténak!

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam speelgoed
'Fel a tetejéhez' gomb