Közélet

Mérséklődött a várakozási idő a határon, ma reggel már “csak” egy órát kellett várni Röszkénél

A tegnapi 5-6 órás várakozás után ma már egész jó a helyzet a Röszke-Horgos határátkelőhelyen. Magyar Andor kollégánk jelezte, hogy “rekord idő alatt” átért, vagyis csaknem egy óra alatt határt tudott lépni.

A hatalmas sorok a határátkelőhelyeken egyébként nem túl meglepőek, hiszen Szerbia felé, majd vissza összesen három helyen tudunk csak átkelni: Röszkén, Ásotthalmon és Tompán. Az ásotthalmi kishatár viszont csak délelőtt és délután dolgozik. Délelőtt 7-től 10 óráig, délután pedig 4-től egészen 7 óráig üzemel, ezért állandó és már-már megszokott a hosszú sor.

KEMÉNY VOLT A HÉTVÉGE

A különböző határfigyelős Facebook csoportokban azt írják, hogy az éjjel például több mint 3 órát kellett várni Magyarország irányába a nagyhatáron, míg vasárnap délután is több órás várakozás volt a helyszínen.

Forrás: Határfigyelők Facebook csoport

Szombaton egy olvasónk is jelezte, hogy már tarthatatlan a helyzet. Krisztina így írt:

“Nem egészen 3 órája állunk a Szabadka-Szeged határon a senki földjén. Valamilyen okból kifolyólag nem mozdul a magyar oldal. Nem lehet átjutni. Arról semmit nem tudunk, hogy mi történt, miért nem haladunk, tájékoztatást természetesen nem kaptunk. Ez a mai világban nevetséges, középkori és már megfogalmazni sem tudjuk, hogy mit érzünk jelenleg. Annyira tehetetlen dühöt érzünk, hogy most már muszáj valamit tenni, legalább annyit, hogy megírjuk a médiának. Hátha eljut a megfelelő fülekbe és történik valami ez ügyben, mert ez mélységesen felháborító és elfogadhatatlan.”

TALÁNY, HOGY MIKOR NYITJÁK MEG A KISHATÁROKAT

Hogy a kishatárokat egyébként mikor nyitják meg még nem tudni, viszont már mindenki tűkön ülve várja ezt a pillanatot, hiszen zárva vannak tavaly szeptember 1-e óta. Május elején egyébként már Kübekházával kapcsolatban csepegtettek némi infót, viszont konkrétum sajnos akkor, és azóta sem derült ki…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb