Kikapcs

Nyaralásra fel: védettségi kártya nélkül is látogathatóak lesznek a balatoni strandok

Nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon sehol az országban. Nem kötelező a távolságtartás sem, de csak annyi látogatót engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire – írja az ATV.

A járványügyi szabályok szerint míg a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatóak lesznek idén nyáron. A járvány miatt azonban a strandok üzemeltetői több ajánlást is megfogalmaztak a fürdőzők számára.

BIZTOSÍTANI KELL A MÁSFÉL MÉTER BETARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES TERÜLETET

„Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni” – mondta el Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke. A legtöbben örülnek, hogy legalább strandokon nem kell felmutatni a kártyát, és szabadon élvezhetik a szabadságukat. Azonban vannak olyanok is, akik amiatt aggódnak, hogy hatalmas tömegek özönlenek majd a vízpartok mellé, és ez szabad utat adhat a vírus terjedésének.

A VENDÉGLÁTÓSOK TÖBBSÉGE CSAK TERASSZAL KÉSZÜL

A vendéglátósok nagy része csak teraszt alakít ki idén, így elkerülhető lesz, hogy ellenőrizni kelljen a vendégek védettségi kártyáját. A legtöbb helyen a felszolgálók nagy része már beoltatta magát. „A szabadstrandon szabad terasszal rendelkezünk, tehát minket igazából a különböző korlátozások csak annyiban érintenek, hogy azért fertőtlenítő pontokat mindenképpen kihelyezünk, ezt biztosítjuk az ide érkező vendégeknek, illetve a dolgozóink mind beoltották maguk” – közölte haszon Zsolt, a Parti Zóna Pizzéria tulajdonosa. A legtöbb fizetős strandon egyelőre még nem kell belépőjegyet fizetni. A hivatalos szezon a június 12-én indul.

A BALATONI STRANDOK MELLETT JÚNIUS 15-ÉN NYIT A LAPOS IS SZEGEDEN

Június 15-én, a Tisza újszegedi oldalán megnyitja kapuit a Lapos Beach. A frissen rendbe tett Laposon működő szabadidős placc 150 napággyal és 50 napernyővel, nomeg egy nagy adag szabadidős programmal készül a nyitásra.

Forrás: ATV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb