Kikapcs

Nézd élőben, ahogy rendőri felvezetéssel megérkezik Szegedre többek között az az eredeti ruhaderék, melyben Sisit 1898-ban megölték

Ezekben a pillanatokban fut be rendőri felvezetéssel Szegedre többek között az az eredeti ruhaderék, melyben Erzsébet királynét megölték. Az egyedi darab annak a Sisi-kiállításnak a része, amelyet 26-tól tekinthetünk meg a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlat kollekciója Budapestről, a Magyar Nemzeti Múzeumból indult útnak, és végig rendőri kísérettel haladt egészen eddig a pillanatig, ugyanis végre befutott Szegedre, amelyet élőben közvetítünk Neked!

KIEMELT MŰTÁRGYVÉDELMI ELŐÍRÁSOK VONATKOZNAK AZ IKONIKUS DARABRA

A hamarosan látható Sisi-kiállítás legkülönlegesebb tárgya minden bizonnyal az az eredeti ruhaderék, melyet Erzsébet királyné 1898-ban, meggyilkolása pillanatában viselt Genfben. Az ikonikus darabra kiemelt műtárgyvédelmi előírások vonatkoznak: rendkívül körültekintően kell kezelni. Az érkezés után például nem lehet kicsomagolni azonnal, mert hosszasabb „pihentetési” időre van szüksége, amíg alkalmazkodik az új klimatikus viszonyokhoz. A ruhaderék mellett különböző, Sisihez köthető ruhadarabokat, használati tárgyakat is bemutatnak majd a kiállításon számos festmény, szobor és egyéb érdekes műtárgy mellett.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: lsm99live
'Fel a tetejéhez' gomb