KözéletSmart Szeged

Nemesi Pál: “A hídon sem fogja senki megkérdezni a rajta közlekedőktől, hogy kire szavaztak!”

Újabb mérföldkőhöz érkezett a szegedi déli Tisza-híd projekt, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztási Zrt. és az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakos kollégái a tervező kollégákkal együtt elkészítették a Megvalósíthatósági tanulmány dokumentációját. Cikkünkben összegyűjtöttük az idei év legfontosabb, a projekt megvalósulását segítő lépéseit, egyeztetéseit, illetve mutatjuk a híd frissen elkészült látványterveit. 

2021. február: A szegedi déli Tisza-híd projekt megvalósulásának idei első komoly lépése 2021. Februárjában történt, amikor Nemesi Pál kormánybiztos (Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna) tető alá hozott Botka László Szeged megyei jogú város polgármesterével egy találkozót, ahol a kormánybiztos úr felkérte a polgármester urat egy szakmai csapat felállítására. Szeged város polgármestere erre azonnal igent is mondott.

Erről itt írtunk: https://szeged365.hu/2021/03/24/eloszor-ult-asztalhoz-az-onkormanyzati-valasztasok-ota-nemesi-pal-es-botka-laszlo/

2021. május: Szegeden került megrendezésre a szegedi déli Tisza-híd projekt széleskörű szakmai megbeszélése, ahol az Innovációs és Technológiai Minisztérium valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt képviselői, a szegedi déli Tisza-híd tervező kollégái, Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármester és a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna titkársága jelen volt személyesen. A rendezvényen online kapcsolták Szeged város főépítészét, Sz. Fehér Évát, aki ugyancsak a projekt támogatásáról biztosította a jelenlévőket.  

Erről itt számoltunk be:

2021. június: elkészült a Megvalósíthatósági tanulmány

Nemesi Pál: Szegednek nem csak közlekedési szempontból kell a híd, nem csak azért kell, hogy növekedjen a komfort érzetünk, hanem a város komplex fejlődéséhez is elengedhetetlen. Én nem vagyok politikus, így nem a Parlamentben tudok felszólalni, és hangzatos mondatokban arról beszélni, hogy mikor hogyan kell megépíteni egy ilyen fontos infrastruktúrális beruházást. Én dolgozom.  A hídért is dolgozunk, és egyet most is meg tudok ígérni: minden titulusomban, minden erőmmel azon vagyok és leszek, hogy ezek az elképzelések megvalósuljanak, és a lehető leghamarabb a Dél-Alföldön élők saját bőrükön érezzék a fejlesztések jótékony hatásait. Mindenki érezni fogja, függetlenül attól, hogy hova szavazott: a fejlesztések pártpolitikailag függetlenek, a hídon sem fogja senki megkérdezni a rajta közlekedőktől, hogy kire szavaznak!

Nemesi Pál kormánybiztos folyamatosan azt kommunikálta, hogy a szegedi déli Tisza -híd ügyében is közös nevezőre van szükség. A kommunikációt tettek is követték, hiszen Botka László Szeged város polgármestere után több alkalommal egyeztetett Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesterrel is, aki ugyancsak támogatja a porjektek, és külön kiemelte a Szeged365.hu olvasóinak is, hogy az intermodális csomópont megépítése kiemelten fontos Szeged város vezetőségének.

Nagy Sándor itt árulta el nektek, hogy egyetért Nemesi Pál kormánybiztos javaslataival:

A szegedi déli Tisza-híd látványterveit itt tudod megnézni:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: pop over here
'Fel a tetejéhez' gomb