KözéletSmart Szeged

Exkluzív interjú Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármesterével: “Egy nagyon jó szakmai anyag készült!”

Ahogyan ígértük Nektek, a szegedi déli Tisza-híd projekt történéseit folyamatosan “testközelből” figyelemmel kísérhetitek nálunk. Ahogyan a focimeccsen a szurkolótábor, legyünk mi mindig a harmadik résztvevő ebben a kiemelt szegedi projektben! Legfrissebb információ: ma 2021. május 10-én Nemesi Pál meghívására egy asztalhoz (csak képletesen, mert igazából több asztal volt) ültek Szeged város kiemelt projektjének résztvevői Szegeden. A város vezetőségének képviseletében Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester is elfogadta a meghívást, aki a rendezvényen készséggel válaszolt kérdéseinkre is.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestertől azt kérdeztük, hogy akkor most van közös nevező, vagy nincs közös nevező a szakmai anyaggal kapcsolatban. Alpolgármester úr elmondta, hogy “Egy nagyon jó szakmai anyag készült a NIF megbízásából!” Utána hozzátette, hogyha ebbe az irányba megy tovább a fejlesztés az akkor a város számára egy jó megoldást jelent.

A szegedi déli Tisza-híd tervezői megbeszélésen többször felszólalt Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, aki kameránknak is elárulta, hogy szeretné ha a híd körül megfelelő csomópontok épülnének ki, és az odavezető busz és trolibusz közlekedés kapná meg az elsőbbséget. Nagy Sándor alpolgármester azt is elárulta a Szeged365-nek, hogy így egy fenntartható közlekedéssegítő létesítmény jönne létre. Ezután kitért az IMCS építésének fontosságáról, de elárulta azt is, hogy egy P+R parkolási lehetőség is kiemelten fontos lenne Szeged városának.

Sok szegedi már bizalmatlan a szegedi, úgynevezett harmadik híd megépítésével kapcsolatban (#nemvéletlenül), de velünk mostantól folyamatosan “testközelből” figyelemmel kísérheted az eseményeket…mint a focimeccsen a szurkolótábor, legyünk mi mindig a harmadik résztvevő ebben a kiemelt szegedi projektben! A témában az előző cikkünket itt tudod elolvasni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb