Sport

Sporttörténeti öngól és olasz diadal, elkezdődött a 2021-es Európa-bajnokság

3-0 – ra győzte le a római Stadio Olimpicóban a társházigazda Olaszország Törökországot a labdarúgó Európa-bajnokság nyitó mérkőzésén. A stadionban mindössze 18 000 szurkoló gyűlhetett össze a koronavírus-járvány miatt, azonban a meccs színvonala és az extravagáns kezdés gyorsan feledtette az elmúlt hónapok viszontagságait. A meccs egy furcsa sporttörténeti pillanatot is hozott, egy török öngól formájában, amely az EB első gólja volt.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Törökország–Olaszország 0–3 (0–0) (Róma)
Gólszerzők: Demiral (53. – öngól), Immobile (66.), Insigne (79.)

ANDREA BOCELLI, MARTIN GARRIX ÉS BONO NEM KISPÁLYÁZOTT

Andrea Bocelli impozáns nyitánya, valamint Martin Garrix és Bono közös produkciója után a labda is útnak indult, amit egy távirányítós kisautó szállított a kezdőkörbe.

VISSZAFOGOTT KEZDÉS

Az első 12 percben mindkét válogatottnak volt 1-1 megindulása, de gólhelyzet nem alakult ki egyikből sem. Az első komoly lehetőség az olaszok előtt adódott, Lorenzo Insigne próbálkozott 9 méterről, a lövése viszont elment a hosszú sarok mellett. Az idő múlásával az olaszok egyre inkább felbátorodtak, az első nagy helyzet Giorgio Chiellini nevéhez fűződött, aki Insigne jobb oldali szöglete után teljesen egyedül fejelt 11 méterről, Ugurcan Cakir hatalmas bravúrral tolta a labdát a léc fölé.

A törökök kontrákra rendezkedtek be, egy ilyenből Burak Yilmaz tudott megiramodni a 35. percben, a beadása viszont pontatlan volt és Gigi Donnarumma ki tudta ütni. A túloldalon Insigne próbálkozott 17 méterről, a labda azonban megpattant, így Cakir kezében landolt. Az első félidő 0-0 – val ért véget.

AZ EURO 2020 (IGEN, HIVATALOSAN NEM ’21) ELSŐ GÓLJA EGY ÖNGÓL VOLT

Az EB első gólja szürreális módon öngól volt: Berardi labdája az 53. percben a török védő Demiral-ról pattant be a kapuba. Nem vettek vissza az olaszok, aminek köszönhetően hamar meg is duplázták az előnyüket. Leonardo Spinazzola lövését még védte Cakir, a kipattanó azonban Immobile elé került, aki az ötösről könnyedén passzolta az üres kapuba a 66. percben.

A törökök teljesen összezuhantak, Cakir pedig óriási hibát követett el és nemes egyszerűséggel odapasszolta a labdát Berardinak, ami után a támadók gyönyörűen megjáratták azt, az akciót pedig Insigne fejezte be okosan és pontosan, 0–3. 

Masszív győzelemmel kezdték az Európa-bajnokságot az olaszok, történelmet írtak hazai pályán. Folytatás holnap, reggel 9-kor már jövünk is a Szeged365 EB tippelde első nyertesével!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb