Sport

Juan Carlos Pastor 2023-ig Szegeden marad, szerződést hosszabbítottak

Pénteken este a #kékek adásában dr. Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke jelentette be, hogy a bajnokcsapat vezetőedzőkével, Juan Carlos Pastorral és a Marko Krivokapics, Nenad Damjanovics és Djordje Ignjatovics alkotta szakmai stábjával 2023. június 30-ig szerződést hosszabbítottak.

Juan Carlos Pastor minden idők legeredményesebb szegedi vezetőedzője: 2 magyar bajnoki címet, 1 Magyar Kupa-sikert és 1 EHF-kupa diadalt ért el a csapattal.

2013-BAN JÖTT SZEGEDRE A MESTER

Mint a csapat hivatalos portálja, a Pickhandball.hu írja, a spanyol vezetőedző 2013-ban érkezett hozzánk. Az első idény nem kezdődött jól, hiszen nem sikerült a Bajnokok Ligájában a selejtezőből továbbjutni, így az EHF-kupában indulhattak. A zárás végül csodásra sikerült, a berlini négyes döntőben a legjobbak lettek a szegediek, az első nemzetközi sikerüket könyvelték el. 2018-ban jött az újabb nagy győzelem: a MOL-Pick Szeged megnyerte a magyar bajnokságot. Egy év múlva, 2019-ben a debreceni Magyar Kupa-döntőben diadalmaskodtak és a 2019-2020-as idényben is nagy menetelésben voltak, a koronavírus-járvány miatt azonban minden küzdelmet lefújtak.

Az idei szezon is csodásra sikerült: 2021. június 5-én a negyedik bajnoki címüket szerezték meg.

1092 NAPIG VOLTUNK VERETLENEK

Minden idők leghosszabb hazai veretlenségi sorozatát is Pastor mesterrel érték el, 2017. december 2-től egészen 2020. november 28-ig bevehetetlen volt a szegedi vár, az újszegedi sportcsarnok. Közel három éven át senki sem tudott nyerni a Kékek ellen, pontosan 156 hétig, azaz 1092 napig.

PASTOR MESTER BOLDOG

“Nagyon boldog vagyok, hogy még két évig a MOL-PICK Szeged vezetőedzője lehetek. Úgy vélem, nagyon jó munkát végzünk, a hangulat pedig kiváló a klubnál és a csapaton belül is. A kitűzött célokat is sikerült elérni, és ezt szeretném folytatni a jövőben is. Most az a célom, hogy folytassuk ezeket a sikereket. Várom a júliusi kezdést, hogy elkezdjük a munkát a következő szezonra. Mindenképpen fejlődni szeretnénk. Minden nap keményen dolgozunk. Fontos lesz a következő idényben, hogy az új Arénánkba költözünk, ez mindenkinek nagy előrelépés lesz. Két évre írtam alá, de számomra mindig a következő nap a legfontosabb” – nyilatkozta a #kékek adásában Juan Carlos Pastor vezetőedző.

DAVIS MESTER KEVÉSBÉ

Nem alakult hasonlóan jól a bajnoki döntőben duplán legyőzött Telekom Veszprém (azóta már ex) edzőjének sorsa: miután a MOL-Pick Szeged 5000 néző előtt magabiztosan, 36–37 (14–15) – ra verte a bakonyi különítményt, a veszprémi csapat azonnali hatállyal menesztette David Davis vezetőedzőt.

Forrás: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb