Közélet

Déli szomszédunk is engedélyezte a Pfizer vakcina beadását a 12-15 éves korosztály számára

A Gyógyszerek és Gyógyászati Segédeszközök Ügynöksége (ALIMS) jóváhagyta a Pfizer koronavírus elleni védőoltás beadását a 12 és 15 év közötti korosztály számára Szerbiában – írja a VajdaságMa.

Miután az ALIMS a gyógyszerügynökséggel együtt megbizonyosodott arról, hogy az oltás engedélyezéséhez szükséges minden jogi feltétel, illetve a biztonsággal és a hatékonysággal kapcsolatos legmagasabb szakmai kritériumok is teljesültek, arra a következtetésre jutott, hogy a Pfizer védőoltás beadható a 12-15 éves gyerekeknek Szerbiában. Mint az az ügynökség közleményében elhangzott, az ALIMS szakemberei tüzetesen átvizsgálták a kérelmet és a teljes dokumentációt, illetve az ezzel kapcsolatos összes tudományos adatot, amelyet a Pfizer más országokban végzett klinikai vizsgálatokból nyert és gyűjtött össze.

AZ OLTÁST A GYERMEKORVOSSAL KONZULTÁLVA KELL BEADNI

“A gyógyszerügynökség szakbizottságának pozitív véleményét követően az ALIMS jóváhagyta a Pfizer-Biontech Comirnaty nevű, kifejezetten a 12 évnél idősebb fiatalok számára kifejlesztett koronavírus elleni védőoltásának alkalmazását a 12-15 éves korosztálynál” – áll az ügynökség közleményében. Az oltást gyermekorvossal konzultálva kell beadni, és mindenekelőtt olyan gyerekek kell, hogy felvegyék a vakcinát, akik egészségügyi problémákkal és krónikus betegségekkel küzdenek.

HAZÁNKBAN IS KÉRHETIK A SZÜLŐK A GYEREKEK OLTÁSÁT

Hazánkban Orbán Viktor csütörtökön jelentette be, hogy elkezdik a 12-16 évesek oltását. A miniszterelnök közölte, nem szerveznek kampányt a 12-16 év közöttiek oltására, a szülők hozzák meg a döntést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb