Sport

Dráma a dán-finn találkozón: Eriksen összeesett a pályán, újra kellett éleszteni (frissítve)

A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzést a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett. A 29 éves játékost mintegy tíz percig, a pályán élesztették újra, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból – a közönség tapsa közepette.

A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat. Eriksen újraélesztése – egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint – sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát, és szállították kórházba.

Eriksen mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.

A találkozó 0-0-ra áll.

FRISSÍTVE (19:39): AZ MTI ÉRTESÜLÉSEI SZERIT STABIL A JÁTÉKOS ÁLLAPOTA

Stabil a játékos állapota – adta hírül az MTI nemrég.

FRISSÍTVE (23:28): ERIKSEN BESZÉL, LÉLEGZIK, MAGÁNÁL VAN – A DÁNOK VISZONT KIKAPTAK

Martin Schoots, a középpályás ügynöke az NPO Radio1-nek azt mondta, hogy “Christian lélegzik, beszél és ébren van”, miután beszélt a játékos édesapjával.

A dán focistának mielőbbi gyors felépülést kíván a Szeged 365 szerkesztősége!

A meccset folytatták, az Eb-újonc finn labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a teljesen lesokkolt dán csapatot Koppenhágában, a B csoportban. A meccs történései, részletesen:

MA DÉLUTÁN TÖRTÉNT AZ EB-N: SVÁJC ELSZÓRAKOZTA A MECCSET, 1:1

Fölényes játék, labdabirtokolás és kapura lövések ide vagy oda, végül csak 1-1-es döntetlent ért el Svájc labdarúgó-válogatottja Wales ellen az Európa-bajnokság B csoportjának első mérkőzésén.

A LEGTUTIBB MECCSNÉZŐ HELYEK, SZEGEDEN

Megindulnál az éjszakába? Meccsnéző helyet keresel a mai harmadik találkozóhoz?

Íme pár Szeged365 tipp:

Forrás: MTI, fotók: AFP

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb