Sport

Brutális lesz: pusztakezes küzdősport-promóció indul Szegedről (18+)

Pusztakezes küzdősport promóciót indul Szegedről, Punishment Fight Championship néven – tudtuk meg Sárközi Róbert ötletgazda-alapítótól, aki amellett, hogy a Szegedi Küzdősport Klub és a Sárközi MMA Team vezetőjeként egyengeti rengeteg hazai tehetség útját, hétvégente a Szeged 365 UFC kibeszélő rovatában is megcsillogtatja szakmai tudását. Az első gála augusztus 21-én jön, szegedi-pécsi színekben Makai Renátó, a WKF nemzetközi MMA szervezet, egyben a HCW pankráció nehézsúlyú bajnoka pofozkodik majd.

HALÁSZLÉ, FŰSZERPAPRIKA, BUNYÓ

Halászlé, fűszerpaprika, Szegedi Szabadtéri Játékok, az ország legjobb egyeteme, napsütés, gyönyörű lányok, SZIN, mediterrán Tisza parti éjszakák – csak pár dolog, amelyek hallatán 10-ből 9 ember rögtön rávágja: Szeged. A felsorolás most egy extrém tétellel bővül, a Sárközi MMA Team szervezésében ugyanis elindul Magyarország első pusztakezes küzdősport promóciója. A sztori hasonlatos az utóbbi 1-2 évben előtérbe került amerikai BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship) nevű szervezethez: profi bunyósok kesztyű nélküli állóharcban mérik össze a tudásukat. Robi szerint a műfaj hamarosan nagyot fog durranni, legalább akkora sláger lehet belőle, mint a 2000-es évek elején a K-1 vagy az utóbbi 10 évben az MMA volt.

A pusztakezes meccsek népszerűségét jelzi, hogy a fent említett, Philadelphia-i székhelyű szervezethez az utóbbi egy évben olyan világsztárok csatlakoztak, mint Hector Lombard, Anthony “Rumble” Johnson, Thiago Alves vagy a UFC agyon sztárolt bombázói, Paige Vanzant és Rachel Ostovich – valahogy szürreálisnak tűnik, de a két cicababa hamarosan puszta ököllel esik egymásnak:

A szabályok az ökölvíváshoz hasonlatosak, ütni lehet, rúgni, dobni, földharcolni, feszíteni, fojtani stb. tilos. A boksztól eltérően viszont lehet egymásba akaszkodni, bár, csak rövid időre. A sportág extrémitását a kesztyű nélküliség adja, amit nem kell magyarázni: gyorsan jön a KO, bármelyik ütés a találkozó végét jelentheti.

AUGUSZTUS VÉGÉN INDUL A MINDEN EDDIGINÉL DURVÁBB BUNYÓCIRKUSZ

A hangzatos nevű Punishment Fight Championship – et első körben nem önálló gálaként, hanem más küzdősport-rendezvények kiegészítő eseményeiként tartják meg. Mint Robi elmondta, augusztus 21-én, egy Egerben megtartott MMA gálán mutatkoznak be, reményei szerint hamarosan Szegeden is rendezhetnek hasonló meccset. A Sárközi MMA Team színeiben a 190 centis, 110 kilós pécsi kolosszus, Makai Renátó indul, az ellenfél valószínűleg az a 160 (!!) kilogram súlyú román Alexandru Gorczycza lesz, aki tavaly ősszel Szegeden is küzdött.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb