Sport

Kő kövön nem maradt a szegedi sportcsarnokban: 9 meccsből 8 idő előtti finish a 2020-as MMA gálán

Írhatnánk, hogy repkedtek a pofonok, de inkább így helyes: repkedtek a harcosok a 2020-as Szeged Fight Night ketrecharc gálán, amelynek 9 főkártyás meccséből 8 idő előtt ért véget szombat este. Eredmények, élménybeszámoló és egy adrenalinnal fűtött Szeged 365 fotóriport következik a sporteseményről, ami még bennünket is meglepett.

Régi nagy vágyunk teljesült, végre egyszer több néző volt az újszegedi Városi Sportcsarnokban megtartott Szeged Fight Night – on, mint a pár órával később kezdődő, hajnali UFC Vegas 13: Santos vs Teixeira eseményen. Na jó, az ok már egy kicsit kiábrándító, de a számok azok számok: míg a világ legnagyobb ketrecharc-szervezetének gálái zárt kapusak, addig nálunk, a járványügyi szabályok betartásával lehettek nézők. Voltak is, ráadásul a párszáz néző fegyelmezetten tartotta a fentieket: maszk fent, két szék kihagy…

Szeged Fight Night 2020 és Magyar Grappling Bajnokság

Szeged, Városi Sportcsarnok, 2020. november 7.

Vezetőbírók: Laczkó Balázs, Kókai Gábor, László Károly

Pontozóbírók: Marczali Gábor, Varga György

Főszervezők: Sárközi Róbert, Lehoczky Csaba, Elter Antal, Laczkó Balázs

A járványhelyzet miatt egy szolíd(abb) gálát vártunk, pénteken még úgy volt, hogy külföldi bunyósok nélkül kell megtartani az idei szegedi ketrecharc dzsemborit. Ezzel szemben az összes külföldi rivális időben megérkezett, még az est cirkálója, a 158 (!!) kilóval mérlegelő román Alexandru Gorczycza is. Az este 7-kor rajtoló főkártya 9 meccse egy profi K-1, négy amatőr és négy profi MMA összecsapást hozott, ezek közül mindössze a László Ferenc – Vida Ádám által vívott K-1 mérkőzés ment végig, az összes többi idő előtt ért véget. A közönség legnagyobb meglepetésére a pár napja Szeged Díszpolgára 2020 díjban részesített ökölvívó, Kis Máté is az oktagonba pattant, igaz, nem bunyózni, csak egy röpke interjú és bíztatás erejéig.

KARDOS RÓBERT VS MIHAJLO RACIC

A meccsek közül elsőként a 66 kg – os súlycsoportban vívott Kardos Róbert (Sárközi MMA Team – Szegedi Küzdősport Klub) – Mihajlo Racic összecsapás okozott meglepetést. Számítottunk Robi győzelmére, de arra, hogy mindössze 27 (!) másodperc alatt bevisz egy hátsó fojtást, abszolút nem – a közönségnek gyakorlatilag arra sem volt ideje, hogy belekortyoljon az ásványvizébe, olyan gyorsan jött a feladás a szerb harcos részéről. Robi augusztusban ugyanezzel a technikával (rear naked choke), nagyjából ugyanennyi idő alatt győzött a balkán legnagyobb MMA gáláján, a meccs után a Szeged365.hu-nak elmondta: nagy tervei vannak, ha minden összejön, még Európa legerősebb szervezetében, a lengyel Ksw-ben is kiköthet.

KALMÁR ISTVÁN VS MIRALEN AHMETI

Meglepően gyors győzelmet és egy hatalmas fordulatot hozott az egykori szegedi szumó-versenyző, Kalmár István összecsapása a szerb Miralen Ahmeti-vel: a szerb srác az első menet huszadik másodperce körül egy bődületes jobb csapottal ütötte le a Szegedi Küzdősport Klub és a Sárközi MMA Team versenyzőjét, melyet egy kemény ground and pound követett. Az utóbbit túlélve a szegedi harcos átfordította ellenfelét, felülre került, majd egy gyors sorozást követően bevitt egy fojtást, amit rögtön lekopogott a szerb srác. Újabb szegedi győzelem, már megint az első menetben!

BERTALAN DEDI DEZSŐ VS CZENE LÁSZLÓ

Bár az MMA – ban a legtöbb meccs a földön ér véget, egy brutális álló TKO-t is láthattunk tegnap este: a szegedi Dedi Team alapítója, a veterán harcos Bertalan “Dedi” Dezső úgy megsorozta ellenfelét, Czene Lászlót, hogy László Károly már az első menetben le kellett, hogy állítsa az összecsapást. Az eredményhirdetés után kitisztuló Czene Lászlónak azonban nem szegte kedvét a vereség, sőt, ott helyben kihívta egy meccsre a WKF nehézsúlyú nemzetközi MMA bajnokát, Makai Renátót.

KIS LÁSZLÓ VS ALEXANDRU GORCZYCZA

A finálé egy igazi nagyágyút tartogatott: a román Alexandru Gorczycza 158 kilóval mért be a mai meccsre, ahogy Kókai Gábor vezetőbíró, a HMMAF (a magyar MMA szövetség elnöke) a meccs előtti Szeged365 villáminterjúban elmondta: ellenfelének, a szegedi Kis Lászlónak egyetlen esélye van, ha nem kerül alá a másfél mázsás szörnyetegnek. Ehhez képest a küzdelem néhány, a szegedi versenyző által fejmagasságban bevitt köríves rúgást követően rögtön a földre került, ahol pikk-pakk bekövetkezett a vezetőbíró jóslata. Laci full giuard-ból védekezett a román cirkáló bombái elől, sikerült kikecmeregnie a szorult helyzetből, a harc ismét álló helyzetben folytatódott, ahol már egyértelműen a 100 kilós magyar srác dominált: precízen bevitt egyenesei és köríves rúgásai rendre találtak, melyeket a román harcos időnként a hecc kedvéért arccal védett (utólag, ez nem volt túl okos ötlet a részéről). A hazai fölénnyel zajló meccs egy csúnya sérüléssel ért véget: a 158 kilós Gorczycza egy combrúgást próbált bevinni, melyet Kis térddel védett – a két testrész találkozóját a román versenyző sípcsontja bánta, a sérülést követően Kókai Gábor rögtön beszüntette a mérkőzést. A helyszínen lévő sportorvos szerint a külföldi harcosnak nagy valószínűséggel eltört a lába.

A Szeged Fight Night további győztesei: Hustiák Márk (Amatőr MMA) Budavári Tibor (Amatőr MMA), Zarioiu Radu (Amatőr MMA), Hegedűs András (Amatőr MMA). Az est egyik legszimpatikusabb nyilatkozatát a második menetben TKO – val győző Zarioiu Radu adta, a román srác elmondta, harmadjára jár Szegeden, imádja a várost, sőt, egyszer még egy gyönyörű szegedi lány is elrabolta a tűzben edzett szívét (na jó, ezt nem ennyire költőien mondta el, de a második menet után, lihegve, tört angollal lenyomott Szeged365 villáminterjúnak nagyjából ez volt a bulváros része).

Fotók: Török Kornél

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb