Közélet

Elszakadt a cérna, a Napfényfürdő Aquapolis előtt tüntettek csütörtök délután

Tüntetést szervezett Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, egyben Ásotthalom polgármestere a Napfényfürdő Aquapolis bejáratához. A cérna ott szakadt el, amikor az intézmény megszüntette a nyugdíjasbérleteket, a politikus demonstrációjához egy kisebb csapat szegedi nyugdíjas is csatlakozott csütörtök délután.

A nyugdíjasbérlet-kálvária, röviden:

  • tavaly ősszel 20 ezerről 27 ezerre emelték meg a kedvezményes nyugdíjasbérletek árát,
  • az idén pedig megszűnik a kedvezményes opció, ha a korábban 10 hónapra szóló nyugdíjas bérletük helyett váltanának több, 30 alkalomra szóló bérletet, az új konstrukcióban már 300 ezer forintba kerülne a dolog.

A HVG arról írt, hogy a nyugdíjasok egy csoportja a napokban megkereste a Napfényfürdő vezetését, hogy szabjanak méltányosabb árakat, de Szabó Mihály, a Forrás Szálloda és Napfényfürdő Aquapolis igazgatója annyit válaszolt, hogy egyfelől több fejlesztés is történt, így a vendégek számára elérhető élmények is bővültek, és azt, hogy a bérletrendszert más hasonló fürdőkhöz igazították, valamint júliusban megnyílik a gyógyászati részlegük is, ahol kedvezményeket kapnak majd a rehabilitációra érkezők.

A csütörtök délutáni tüntetés fotóit Dani nevű olvasónktól kaptuk, köszönet értük!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb