Kikapcs

Kirobbant a vakáció – jobbnál jobb programok várnak a legkisebbekre is Szegeden

Végre vége a visszaszámlálásnak, kirobbant a vakáció, két és fél hónap szabadság vár minden kisiskolásra Szegeden és környékén! Most lehet sokáig aludni, késő estig fenn maradni, akármikor találkozni a barátokkal, biciklizni és úszni és nagy kalandokba keveredni a Napfény városában. Sőt, városunk jobbnál – jobb lehetőségeket is kínál a legkisebbeknek, amelyek felejthetetlen programok garmadájával töltik meg és teszik izgalmassá számukra a nyári hónapokat, hogy azután szeptemberben, megannyi új élménnyel és mesélni valóval térhessenek vissza az iskolába. Most ezekből a programokból hoztunk nektek párat!

MINDEN SZERDÁN DÉLUTÁN FILMVETÍTÉSSEL VÁRJA A GYEREKEKET A BELVÁROSI MOZI

A nyár folyamán minden szerdán délután 2 órától matinés filmekkel várja a gyerekeket a Belvárosi Mozi, ahol különböző animációs mesék, ifjúsági filmek repítik el a kicsiket egy távoli varázslatos világba. Június 23 -án a Yakari című családi kalandfilmet vetítik a matiné keretein belül, rá egy héttel, június 30-án pedig Taníts meg repülni! címmel egy ornitológus életébe pillanthatnak be a gyerekek, aki a madarak védelmére tette fel az életét.

MOZIBEJÁRÁSSAL, VR – JÁTÉKKAL, FILMES ÉLMÉNYTÁRRAL IS KÉSZÜLNEK A MOZI IRÁNT ÉRDEKLŐDŐ GYEREKEKNEK

A Belvárosi Mozi azokra a gyerekekre is gondol, akiket a filmeken túl is érdekel a mozi világa és szívesen belesnének a kulisszák mögé, mi zajlik a háttérben, ezért már 10 főtől csoportos mozibejárást tartanak a kis kíváncsi közönségnek. Sőt, szintén 10 fős csoportok részére lehetőség van olyan komplex jegyek megvásárlására, amelynek része a VR – játék, mely segítségével akár belecsöppenhetnek a gyerekek egy cuki animációs mesébe, versenyautókat tesztelhetnek, de még a világűrben is körülnézhetnek! Sőt a komplex jegy magába foglalja a filmszínház új mozitörténeti kiállítását is, amely a Belvárosi Mozi történetét és a mozgókép fejlődését kíséri végig a némafilmtől a 3D-s virtuális valóságig, tudtuk meg Takács Évától, a Belvárosi Mozi munkatársától.

A JÖVŐ HÉTEN INDULNAK A GYERMEKTÁBOROK A SZENT – GYÖRGYI ALBERT AGÓRÁBAN

A jövő héten elindulnak a gyermektáborok a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol nem semmi kínálattal készülnek a szervezők a nyárra. Ahogy Gál Anikótól, az Agóra munkatársától megtudtuk, több mint 80 tábor várja a gyerekeket a vakáció alatt. Lesz tánctábor, fotós, fitnesz, német nyelvi, festő, bábos, kézműves, de még életmentő kalandtábor is!

AUGUSZTUSBAN JÖN A SZINKÓPÉ FESZTIVÁL

Tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy sor kerüljön Szegeden a Kövér Béla Bábszínház szervezésében a Szinkópé Fesztiválra a Ligetben, így különösen nagy öröm, hogy idén augusztus 28 – 29 – én elstartol a zenés móka, ahol a mesék és bábok varázslatos világában merülhetnek el a szegedi gyerekek, árulta el Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház igazgatónője.

Fotó: programturizmus.hu

EGÉSZ NYÁRON VÁRJA A GYEREKEKET A SOMOGYI – KÖNYVTÁR IS

A korábbi évekhez hasonlóan a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai idén is számos színes és izgalmas vakációs programmal készülnek. A Csillag téri fiókkönyvtárban például júliusban a Wi-Fiatalok Webes Wiadala címmel futó programsorozaton a kicsiket kézműves foglalkozásra, a nagyobbakat interaktív informatikai játékokra várják. Dorozsmán többek között ujjbábot, oklevelet és képeslapot is készíthetnek az érdeklődők. A közelmúltban felújított Rókusi fiókkönyvtárban pedig a meseolvasást kreatív programok kísérik, Szőregen játékos délelőttöket, a Stefánia fiókkönyvtárban pedig augusztusban társasjáték délelőttöt szerveznek a könyvtárosok. A részletes program elérhető a Somogyi-könyvtár honlapján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb