Kikapcs

Most már fix: szeptember 10-én jön a Szeged International Airshow

Márciusban bejelentették a dátumot, bő két hete a kapcsolódó Hőlégballon Európa-bajnokságot, ma pedig elindult a hivatalos Facebook esemény is – szeptember 10-től ismét Szeged lesz az ország repülős fővárosa, három napon át érkezik a Szeged International Airshow!

A hivatalos esemény hétfő reggel indult el, IDE kattintva találod. A tavalyi év rendhagyó volt: a belvárosba, a Tisza partjára vittek egy rövid (de annál sakálabb) repülős programot a nemzetközi hőlégballon verseny megnyitójaként. Az idei azonban visszatér a régi kerékvágásba, ismét a Szegedi Repülőtéren tartják meg a SZIA-t, ahol szeptember 10-11-12 – én tartják meg az ország egyik legnagyobb repülős rendezvényét.

A LÉGIPARÁDÉVAL EGYÜTT HŐLÉGBALLON EB IS LESZ SZEGEDEN

Külön öröm, hogy az idén először a Hőlégballon Európa-bajnokság is Szegedre jön (eddig is telis-tele volt a szegedi égbolt a ballonokkal, de az “csak” Európa-kupa volt), a nemzetközi versenyre 23 ország több, mint 100 ballonja érkezik a Napfény városába. A különlegesnek ígérkező Európa-bajnokságon a szakma legjobbjai mérettetik meg magukat:

  • a versenyen először indul örmény hőlégballon pilóta,
  • a résztvevők között lesz többszörös világ- és Európa-bajnok,
  • ifjúsági világbajnok,
  • ötszörös Európa-bajnok,
  • női Európa-bajnok,
  • tizenkilencszeres holland, nyolcszoros osztrák, hétszeres belga, hatszoros magyar, ötszörös angol, lett és négyszeres francia bajnok is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb