Mindenmás

Kábítószer-mérgezés miatt halt meg egy 5 hónapos baba, Szegeden tárgyalják az ügyet

Gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette és kábítószerrel visszaélés vétsége miatt 2 év fogházbüntetésre ítélték azt a nőt, akinek kábítószer-mérgezés miatt vesztette életét 5 hónapos kisbabája egy Csongrád-Csanád megyei hotelben még 2018. januárjában. A nő a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, azonban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tegnap az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta a tragikus ügyben.

TIZENÉVES KORA ÓTA DROGOZOTT A NŐ, KÉT HÓNAPPAL A SZÜLÉST KÖVETŐEN ÚJRAKEZDTE

A nő tizenéves kora óta kábítószerezett, amit a harmadik terhessége alatt abbahagyott, de miután a gyerek elmúlt két hónapos, újra elkezdte – írta az Origo. Az “anya” és az élettársa 2018 januárjában az egyik Csongrád-Csanád megyei hotelben szállt meg, ahová vittek amfetamint is, hogy azt majd később használják. 

AMFETAMIN KERÜLT A KICSI SZÁJÁBA

A kábítószert olyan helyen hagyták, ahol az 5 hónapos baba szájába kerülhet. Nem sokkal később a gyerek elaludt, aztán pár óra múlva sírva felébredt, de az ekkor már bedrogozott nő és az élettársa visszaaltatta. Az anya azt hitte, hogy azért sír, mert nő a foga, ezért fogkrémmel bekente az ínyét. A gyermek éjfél előtt légzési elégtelenség következtében meghalt. A két felnőtt észrevette, hogy a gyerek nem lélegzik, mentőt hívtak, de már nem lehetett megmenteni az életét.

KÉT ÉVET KAPOTT ELSŐ FOKON, DE ENYHÍTÉSÉRT FELLEBBEZETT

A Szegedi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a nő a bűnösségét beismerő nyilatkozatot tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet az elsőfokú bíróság elfogadott. A nőt 2 év fogházbüntetésre ítélték, a védőjével közösen enyhítésért fellebbezett, azonban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint – az egyébként büntetett előéletű – vádlottal szemben az elsőfokú bíróság arányos büntetést szabott ki, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb