Mindenmás

(18+) Újabb részletek: a pszichológust is átverte a szegedi kettős gyilkos

Több körülmény is arra utal, hogy a hétvégi, szegedi kettős gyilkosságot elkövető 28 éves gyógyszerész alaposan felkészülhetett kegyetlen tettére – írja a Blikk. A lap arról cikkezett, hogy a kegyetlen bűntett elkövetőjének korábban sikerült megtévesztenie egy pszichológust is, így juthatott fegyvertartási engedélyhez. Kátai Elek nyomozó úgy gondolja, V. Dániel Attila régóta szövögethette kegyetlen tervét.

NAPOKKAL A TRAGÉDIA ELŐTT SZEREZHETETT FEGYVERTARTÁSI ENGEDÉLYT A GYILKOS

Közben az RTL Híradó arról számolt be, hogy a gyilkos napokkal a tragédia előtt szerezhetett fegyvertartási engedélyt egy amerikai gyártmányú vadászpuskához, amelyhez 20 db lőszert vásárolt. A csatorna által megkérdezett fegyverszakértő azt nyilatkozta, egy ilyen engedély megszerzéséhez 100 órás tanfolyamot kell elvégezni, továbbá orvosi és pszichológiai vizsgálat is megelőzi.

SZÁLLÁSFOGLALÓ OLDALON FOGLALT LAKÁST A SZOMSZÉDBAN

Az RTL szerint a gyilkos pár nappal a tragédia előtt egy szállásfoglaló oldalon foglalt lakást abban a lépcsőházban, ahol az áldozatok is laktak.

ÉLETVIDÁM, TEHETSÉGES LÁNYNAK ISMERTÉK ZOÉT

Életvidám, tehetséges és kedves lánynak ismerték a barátai H. Zoét, a hétvégén meggyilkolt 24 éves szegedi lányt  – írja az Index. A fiatal nőt rajongásig szerette a családja. Az életébe nemrég köszöntött be a szerelem, a barátjával boldog párt alkottak, közös jövőt terveztek.

RÉGÓTA SZÖVÖGETHETTE RETTENETES TERVÉT A SZEGEDI GYÓGYSZERÉSZ

Szomszédai szerint a gyógyszerész az utóbbi időben furcsán viselkedett. A Tv2 Mokka műsorában szakértők elemezték ki a valószínűleg pszichés gondokkal küszködő férfi borzalmas tettét. „Olyannyira képtelen volt elviselni a szakítást, hogy másra sem tudott gondolni, csak Zoéra” – osztotat meg véleményét Kátai Elek volt nyomozó.

Kátai szerint a külvilág felé normális ember látszatát keltő dr. V. Dániel Attila régóta szövögethette a tervét, erre utal az is, hogy a nő közelébe költözött és az is, hogy fegyvertartási engedélyt szerzett. Bár mivel a teszteken egy normális ember látszatát tudta mutatni, esély sem volt rá, hogy kiszűrjék.

„Úgy lehetett vele, hogy inkább pusztuljon a másik is, ha én nem kellek neki” – magyarázta az egykori nyomozó. A szakemberek szerint azért lett öngyilkos a gyógyszerész, mert már úgy gondolhatta, neki már mindegy, miután nyilvánosságot látott a tette és az arca – írja a Bors.

Korábban megjelent cikkeink a tragikus eset kapcsán:

Forrás: Index, RTL Klub, Blikk, TV2, Bors

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb