Mindenmás

Napi pakk: Szent Iván éji tűzgyűjtás, hardcore hőség Szegeden és az éjjel, ami soha nem érhet véget!

Tombol a nyár, csatába indul a magyar válogatott, megnyílik az összes magyar-szerb határ plusz jön Szent Iván éjjele! Különleges nap a mai, kezdd egy jó erős kávéval és a Szeged 365 napindító pakkjával.

Ria.

Ria.

Hun – gá – ria!

A MAI NÉVNAPOSOK

Zoltán, Szidónia, legyen szép a napotok!

SZÜLETÉSNAPOSOK, ÉVFORDULÓK, JELES DÁTUMOK

  • Ma van a Szent Iván éji tűzgyújtás napja. Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon. A történészek az egyik legpogányabb ünnepnek tartják, de ma Keresztelő János egyházi napjához és Szent Iván (tehát Keresztelő János) névnapjához kötődik. Szent Iván éjszakáját a nyári napfordulótól 3 nap választja el, mivel az június 21-re esik az északi féltekén. Korábban a csillagászati nyár kezdete valóban június 24-re esett, de a tropikus időszámítási mód sajátossága és a korábbi naptárreformok következtében szétvált a két ünnep. A napfordulóhoz világszerte világi és egyházi ünnepek kapcsolódnak, mivel ekkor van az év legrövidebb éjszakája és az emberek számára a fény és a sötétség váltakozása mágikus eredettel bírt. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelentette, ezért ezen a napon az emberek nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget; ekkor kezdődik a csillagászati nyár is.
  • Ma van az Olimpiai Nap: 1894. június 23-án Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére Párizsban összeült a “Kongresszus az olimpiai játékok felújítására”, amelyen elhatározták az olimpia eszme újjáélesztését. Ennek emlékére 1987. óta ünnepeljük az Olimpiai Napot.
  • 49 éves ma Zinedine Zidane francia-algériai válogatott labdarúgó.

BRUTÁL HŐSÉG JÖN MA

Tombol a hőség, szerdára már hét megyére adta ki a legmagasabb fokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, valamint országszerte extrém UV-B-sugárzásra is figyelmeztetett.

Csapadék ohne, hőség annál inkább: délutánra 33 és 39 fok közé melegszik a levegő Szegeden.

A NAP, AMIKOR MEGNYÍLNAK A HATÁROK

Szerdától ismét a megszokott rendben működnek a határákelőhelyek Csongrád-Csanád megyében. A határátléptetés…

  • a Kübekháza-Rábé,
  • a Röszke-Horgos
  • és a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyen is újraindul. Csongrád-Csanád megyében ezzel már az összes átkelőhely üzemel Szerbia és Románia irányába is.

MÁTÓL TÖBB BUSZ INDUL A BALATONHOZ SZEGEDRŐL

Mától lép életbe a Volánbusz nyári menetrendje, amit a MÁV-Start és a Volánbusz úgy állított össze, hogy minél több turista, nyaraló, kiránduló, Balaton környéki lakos számára kínáljon kedvező, az autózással szemben versenyképes utazási ajánlatot – közölte a MÁV-Volán-csoport. A közlemény szerint így Szegedről is több vonat és busz indul a Balatonhoz.

…ÉS A LEGFONTOSABB: AZ ÉJJEL MA SEM ÉRHET VÉGET

21.00.

A többit már úgyis tudjátok.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
'Fel a tetejéhez' gomb